Puhelimella maksaminen

Laskujen maksamiseen on nykyään käytössä sovelluksia ja erilaisia sähköisiä tapoja. Käymme tässä artikkelissa läpi, miten voit helposti maksaa laskut puhelimella tai kaupassa ostoksia.

 

Mobiilimaksaminen

Useilla pankeilla on tarjottavanaan asiakkailleen mobiilisovellus älylaitteeseen tai tabletille. Mobiilisovelluksen avulla on kätevää maksaa laskuja, vilauttamalla laskun viivakoodia mobiililaitteen (kännykän) kameraan. Lasku näkyy tämän jälkeen puhelimen näytöllä, mistä voit tarkistaa laskun tiedot oikeiksi. Mobiilisovelluksen lataamisen tarvitse nettiliittymän (mm. Elisa, DNA tai Telia), älylaitteen sekä oikeudet sovelluksen lataamiseen. Laskujen ja tilitietojesi tarkasteluun tarkoitetun sovelluksen lataat puhelimeesi sovelluskaupasta (Google Play, App Store).

 

Laskujen maksu e -laskulla

E-lasku on laskujen maksun kohdalla varmasti se helpoin tapa hoitaa laskut pois päiväjärjestyksestä. Laskun tiedot ovat valmiiksi oikein eikä näppäilyvirhettä pääse syntymään. Sinun ei myöskään tarvitse etsiä laskulta tili- tai viitenumeroita. Kun laskun eräpäivä lähestyy, käyt esimerkiksi puhelimen kautta hyväksymässä laskun verkkopankin kautta. Tarvittaessa voit muuttaa e-laskun eräpäivää tai asettaa laskun automaattisesti hyväksyttäväksi.

Kirjaudu puhelimellasi verkkopankkiisi

Ellet halua ladata puhelimeesi sovellusta tai e -lasku ei tunnu omalta jutulta, voit maksaa laskut omilla verkkopankkitunnuksillasi puhelimen tai tietokoneen kautta. Nykyään kännyköissä on sen isot näytöt, että laskujen maksaminen puhelimella kyllä onnistuu. Nettisivujen täytyy myös olla responsiiviset, jotta sivujen selaaminen olisi vaivattomampaa.

 

Maksaminen puhelimella kaupassa

Mobiilimaksamisesta on tullut yhä suositumpaa koronapandemian seurauksena. Puhelimella maksaminen on kätevää ja hygieenistä, koska sinun ei tarvitse näppäillä maksupäätteeseen korttisi tunnuslukua. Riittää, kun avaat puhelimesi näyttölukituksen ja viet puhelimen noin parin sentin päähän maksupäätteestä.

Puhelimalla maksaminen on myös turvallista, koska sinun ei tarvitse muistaa tai näppäillä PIN-koodia. Näin kukaan ulkopuolinen ei pääse näkemään tunnuslukuasi. Luotettavat sovellukset, kuten Pivo on suojattu monella tavoin myös niitä tilanteita silmällä pitäen, että puhelimesi pääsee vääriin käsiin. Ensinnäkin ennen maksamista sinun tulee näppäillä kännykkäsi näyttölukitus ja sen jälkeen Pivo kuusinumeroisella pääsykoodilla.

Mobilebay on myös hyvä vaihtoehto käteisellä maksamisen sijaan, kun haluat esimerkiksi maksaa nettikirpparilta ostetut tuotteet ilman käteisnostoa.

 

Lainojen yhdistäminen onnistuu myös puhelimella kotoa käsin

Lainojen yhdistäminen on nykyään varsin suosittua, sillä siitä on tullut todella helppoa. Kun vielä aikaisemmin lainojen yhdistäminen vaati pankissa asiointia ja pitkiä lainaneuvotteluja, voit nykyään hoitaa tuon kaiken kotoasi käsin puhelimen avulla. Lainojen yhdistämiseen erikoistunut palvelu Lainojenyhdistäminen.com on helppokäyttöinen palvelu, jota käytät helposti omalla puhelimellasi tai tietokoneella.

 

Mobiilimaksamisen suosio on kasvussa

Pikkuhiljaa, kun suomalaiset ovat huomanneet kuinka kätevää ja arkea helpottavaa mobiilimaksaminen on, yhä useampi on alkanut sitä käyttämään säännöllisesti. Puhelin kuitenkin on se laite, joka kulkee mukana lähes joka paikkaan. Aikaisemmin laskujen maksamiseen joutui kotona varta vasten varaamaan aikaa, nyt laskut voi maksaa puhelimella näppärästi, vaikka junassa tai bussissa matkalla töihin. Päivän aikana pystyy myös lähes reaaliaikaisesti tarkistamaan puhelimella tilinsä saldon tai siirtämään rahaa lapsille.

Selvitysten mukaan suomalaisten mobiilimaksaminen ei kuitenkin vielä jäljessä muista Pohjoismaista. Vain 20 prosenttia kertoo maksaneensa ostokset kaupassa puhelimella, kun taas Ruotsissa ja Tanskassa luku on 60 prosenttia. Monen merkit kuitenkin viittaavat siihen, että mobiilimaksaminen on Suomessa lyömässä läpi. Syy kasvuun selittyy positiivisista kokemuksista mobiilimaksamista kohtaan, mikä taas puolestaan johtuu siitä, että mobiilisovellukset ovat edeltäjiään selkeämpiä. Osa markkinoilla olevista sovelluksista on vielä melko suppeita, toisella voi siirtää rahaa ystävälle, toinen soveltuu kauppaostosten ja laskujen maksamiseen. Suunta on kuitenkin selkeästi oikea.

 

Vertaaliittymät.fi on puhelinliittymien ja sähkön kilpailuttamiseen ja vertailuun erikoistunut palvelu. Sivustoltamme löydät edullisimmat liittymätarjoukset.

Vertaa Liittymät
Logo