Kilpailuta sähkö

Vertaa ja valitse halvin sähkösopimus.

Sähkösopimukset

Sähkön-kilpailutus.com on loistava työkalu, jonka avulla kuluttajien on helppo  löytää paras sähkösopimus. Palvelu on helppokäyttöinen ja tarjoaa kattavat tiedot eri sähkösopimuksista, joten sen avulla voi tehdä fiksuja päätöksiä sähkölaskun pienentämiseksi.

Sähkön-kilpailutus.com on luotettava ja ajantasainen palvelu, joka sisältää kaikki oleelliset tiedot eri sähkösopimuksista, jotta käyttäjä voi tehdä tietoisen päätöksen. Sen avulla voi vertailla eri tarjoajien hintoja, ominaisuuksia ja ympäristöystävällisyyttä, jotta löytää juuri omaan käyttöön sopivan sähköliittymän.

Sähkön-kilpailutus.com on erinomainen vaihtoehto kaikille, jotka haluavat pienentää sähkölaskuaan ja löytää ympäristöystävällisempiä sähkösopimuksia. Sen käyttö on helppoa ja nopeaa, joten se sopii hyvin kiireisille ja tehokkaasti toimiville kuluttajille. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Sähkön-kilpailutus.com-palvelua, joka voi auttaa sinua säästämään rahaa ja tekemään ympäristöystävällisiä valintoja.

Sähkösopimuksen kilpailutus on vaivatonta

Nyt voit vertailla palvelussamme myös sähköliittymien hintoja.

Olipa asuinmuotosi mikä tahansa ja sähkökulutuksesi pientä tai suurta, me pystymme auttamaan sinua etsimään sinulle edullisimman ratkaisun.

Palvelumme avulla voit vertailla kymmeniä eri sähkönmyyjiä ja useita eri energianlähteitä.

Sähkölasku koostuu kahdesta osasta, sähkönsiirrosta sekä sähköenergiasta. Sähkön siirtoon ei kuluttaja vaikuttaa, koska siitä vastaa verkkoalueellasi oleva jakeluverkkoyhtiö. Sähkönsiirrosta vastaava yritys voi kuitenkin tarjota myös sähköenergia sopimuksia, mutta sitä kuluttajan ei tarvitse ottaa samasta paikasta, jos hän voi saada sähköenergian muulta edullisemmin. Sähkön kilpailuttaminen on jokaisen kuluttajan oikeus, joka kannattaa hyödyntää tasaisin väliajoin. Palvelumme tarjoaa sähkön kilpailuttamiseen helpot työkalut, joilla valitset kotiisi ja vapaa-ajan asuntoosi sopivan sähkösopimuksen ilman että se tuottaa suurempaa päänvaivaa.

Onko taloudessanne sähköauto?

Jos olette siirtyneet sähköauton käyttäjäksi, kuten jo kymmenet tuhannet muut suomalaiset, niin tiedät varmasti kuinka paljon voisit säästää kilpailuttamalla sähkön. Aikaisemmin vain suorasähkölämmityksellä varustettujen omakotitalojen omistajat olivat innokkaita sähkön kilpailuttajia, sillä he saivat pienelläkin hintaerolla suuren säästön vuodessa. Nyt kun sähköautot ovat yleistyneet, on myös sähkön hintatietoisuus noussut täysin uudelle tasolle. Kilpailuttamalla sähkön huolellisesti saa entistäkin edullisempia ajokilometrejä. Lue lisää sähköauton latauksesta ja sen kuluista Vertaalainaa.fi sähköauton lataus blogitekstistä.

Sähköliittymien vertailu netissä

Sähköliittymien vertailu netissä on näin helppoa:

  • Valitse ensin tuotetyyppi, kuten: Yleissähkö, yösähkö, päiväsähkö…
  • Valitse tämän jälkeen haluamasi sähkösopimuksen pituus.
  • Tämän jälkeen sinulta kysytään arviota vuosikulutuksesta.
  • Tämän jälkeen voit valita energian lähteen, kuten: Uusiutuvat, ekosähkö, uusiutumattomat, ydinvoima tai tuulivoima.
  • Nyt sinun täytyy enää antaa asumismuotosi, niin järjestelmämme näyttää sinulle kaikki hakuasi vastaavat sähkösopimukset.
  • Nyt voit vertailla ja valita sinulle sopivimman sähkönmyyjän.

Sähkösopimuksen vaihtaminen

Sähkösopimuksessa on joko määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Tarkista tämä asia sähkölaskustasi tai nykyiseltä sähköntoimittajalta. Toistaiseksi voimassa olevassa sähkösopimuksessa on yleensä kahden viikon irtisanomisaika, jonka jälkeen sähköenergian toimittajaksi siirtyy valitsemasi sähköyritys. Määräaikaista sopimusta ei voi irtisanoa aikaisemmin mitä sopimuksessa on sovittu, mutta sähkön kilpailuttamisen voi aloittaa jo ennen vanhan sopimuksen päättymistä. Määräaikaissopimukset ovat yleensä kestoltaan 6 kk – 24 kk mittaisia. Kun sopivan toimija löytyy, uusi sähköyritys hoitaa asiakkaan puolesta edellisen sähkösopimuksen heti, kun se on mahdollista. Näin sähkön siirtoon ei tule minkäänlaisia katkoksia.

Esimerkiksi, jos sinulla on nykyinen sähkösopimus Kotimaan Energian kanssa, voit solmia uuden sopimuksen Fortumin kanssa ja irtisanovat toistaiseksi voimassa olevan tai määräaikaisen sähkösopimuksesi puolestasi. Sähköntoimittaja millaisella aikataululla sähkösopimus mahdollista vaihtaa toiseen.

Kuluttaja voi vaihtaa ja kilpailuttaa sähköenergian, mutta sähkönsiirron hinta vaihtelee paikkakunnittain, eikä jakeluyhtiön hinnoitteluun voi vaikuttaa muuta kuin asuinpaikkakuntaa vaihtamalla. Laki määrittää, että verkkoyhtiön on toimitettava sähköä asiakkailleen julkisen hinnaston mukaisesti. Verkkoyhtiöiden toimintaa valvoo Energiamarkkinavirasto, joka on työ- ja elinkeinoministeriön alainen.

Sähkön kilpailuttaminen tuo säästöä

Sähkön hinta muodostuu sähköenergian hinnasta, laskutusperusteista, sähkön siirrosta sekä sähköenergian tuotantotavasta.

Ennen sähköntoimittajan vaihtamista kuluttajalla voi olla mielessään sähkön ekologisuus sekä minkä mukaan laskutus tapahtuu.

Sähköenergia voi olla ns. vihreää sähköä, joka on yleisnimitys vähän tai ei ollenkaan saastuttaville energiamuodoille kuten tuulivoimalle, aurinkoenergialle, biokaasulle tai esimerkiksi vesivoimalla tuotetulle energialle. Sähköenergian muodon näet ylhäällä olevasta sähkövertailutaulukosta kohdasta: energialähteet.  Samalla taulukosta näet myös sähkösopimukset kuinka pitkä määräaikaissopimus on ja muun muassa sähkön perusmaksun. Hakukoneen avulla voit myös rajata tuloksia omien valintojen mukaan, kuten haluatko sähkösopimukselle pakettihinnan vai laskutuksen käytön mukaan.

Sähkön kilpailuttaminen ja edullisen sähkösopimuksen löytäminen on sähkövertailutaulukon avulla  helppoa. Sähköntoimijoiden tarjoamista sähkösopimuksista on selkeät, helposti vertailtavissa olevat hinnastot, joista kuluttaja näkee kaiken tarvittavan sähköstä.

Sähkön kilpailutuksessa kuluttajan tulee ottaa huomioon seuraavat seikat:

  • Sähkön hinta (snt/kWh)
  • Perusmaksu
  • Sopimuksen voimassaoloaika
  • Sopimusmuoto – määräaikainen vai toistaiseksi voimassaoleva
  • Tuotantotapa ( uusiutuva, ekosähkö, ydinvoima, tuulivoima vai jokin muu)
  • Sähkö pakettihinnan vai käytön mukaan

Sähkön hinta muuttuu jatkuvasti

Sähkön hinta muuttuu usein ja sen vuoksi sitä on myös hyvä pitää tarkasti silmällä.

Sähkön kilpailutus kannattaa tehdä säännöllisesti tai ainakin viimeistään silloin, kun vanha sopimus päättyy.

Kokemuksemme mukaan sähkön hinta on lähes aina korkeampi silloin, kun vanha määräaikainen sopimus päättyy ja sen tilalle tulee automaattisesti uusi sopimus.

Tämän vuoksi sinunkin kannattaa kilpailuttaa sähkösopimus palvelussamme heti, kun nykyinen sähkösopimuksesi umpeutuu.

Nykyinen käytössäsi oleva sähkösopimus voi olla toistaiseksi voimassaoleva tai määräaikainen. Toistaiseksi voimassaolevassa sähkösopimuksessa on yleensä kahden viikon irtisanomisaika, määräaikainen sopimus umpeutuu sopimuksen päättymispäivänä eikä sitä voi irtisanoa kesken sopimuskauden.

Sähkösopimus kuitenkin päättyy automaattisesti, jos asiakas muuttaa. Sähkönmyyntisopimukset koskevat aina tiettyä asuinpaikkaa ja jos asiakas muuttaa hänen tulee ilmoittaa tästä sähköntoimittajalle. Asia kannattaa hoitaa noin viikkoa ennen muuttoa, jotta tarvittavat muutokset pystytään tekemään ajallaan ilman katkoksia.

Mistä sähkön hinta muodostuu?

Sähkön hinta koostuu kolmesta osatekijästä; sähköenergian hinnasta, sähkön siirrosta sekä sähköverosta.

Sähkön siirron hintaan sekä sähköveroon kuluttaja ei voi vaikuttaa eikä niitä voi kilpailuttaa, koska siirtohinta on sidoksissa asuinpaikkaan ja sähköveron määrän päättää eduskunta.

Sähköenergian hintaan kotitaloudet voivat vaikuttaa kilpailuttamalla sähkön ja sitä kautta löytämään edullisen sähkösopimuksen. Sähköenergian hinta vaihtelee eri sähköä myyvien yritysten välillä ja jokaisella yrityksellä on hieman erilainen hinnoittelu. Sähköenergian hinta myös vaihtelee sähköpörssin sekä tuotannon mukaan, joten sähköenergia on syytä kilpailuttaa viimeistään siinä vaiheessa, kun määräaikainen sähkösopimus on umpeutumassa.

Kilpailuta sähkö, niin tiedät mikä on tänään sähkön hinta juuri sinulle. 

Miten sähkön hintaan voi itse vaikuttaa?

Jokainen kuluttaja voi omilla valinnoillaan ja toimillaan vaikuttaa sähkön hintaan omassa taloudessaan.

Kotitalouksien sähkön hinta koostuu käytetyistä kilowattitunneista ja mitä pienemmäksi sitä saa, sen edullisempi on kotitalouden sähkölasku.

Keskimäärin yhden kilowattitunnin hinta vaihtelee 5 – 7 sentin välillä, ja kilpailuttamalla sähkön pystyy tähän vaikuttamaan valitsemalla sähköyrityksen missä kWh on mahdollisimman alhainen.

Muita tapoja pienentää sähkölaskua on omat käyttötottumukset kotona.

Jos valitse sähköyhtiön, jossa on eriteltynä sekä yö – ja päiväsähkö, voi esimerkiksi miettiä voisiko lämminvesivaraaja lämmittää veden yöaikaan.

Muista tapoja säästää yleissähkössä on muun muassa valojen sammuttaminen huoneesta poistuttaessa, LED-lamppujen suosiminen, pyykin pesu vain täysillä koneellisilla sekä huonelämpötilan lasku muutamalla asteella.

Sähkösopimus tulee kilpailuttaa säännöllisin väliajoin

Tiesitkö että sähkön kilpailutus ja edullisemman sähkösopimuksen valinta voi tuoda vuodessa jopa sadan euron säästöt.

Maksuttoman palvelumme avulla voit kilpailuttaa sähköliittymät helposti ja nopeasti.

Sähkön kilpailuttaminen ja uuden sähkösopimuksen ottaminen onnistuu verkossa alusta loppuun saakka.

Tee tarkempi sähkövertailu ja valitse sopiva sähköenergia kotiisi tai vapaa-ajan asunnolle.

Kaikki tapahtuu mutkattomasti ja helposti vertailun avulla.

Milloin sähkösopimus tulisi vaihtaa toiseen?

Yleisimmät syyt miksi sähköliittymä vaihdetaan uuteen, ovat muutto ja/tai tyytymättömyys nykyiseen sähkösopimukseen.

Kun muuttaa uuteen osoitteeseen, tulee sähkösopimus irtisanoa nykyisestä asunnosta. Tämän jälkeen sähkösopimuksen voi tarvittaessa kilpailuttaa uudelleen ja vaihtaa toiseen. Tämä kannattaa tehdä kuitenkin noin viikkoa ennen muuttoa, jotta uusi sähkösopimus on voimassa, kun pääset muutamaan uuteen asuntoon.

Toinen syy on tyytymättömyys nykyiseen sähkösopimukseen. Tämä voi johtua liian kalliista hinnoittelusta, sähkön tuotantomuodosta tai sopimustyypistä. Sähköstä ei kannata maksaa loputtomiin liian korkeaa hintaa, vaan kannattaa ottaa tarkempaan tarkasteluun eri sähköyritysten sähköenergiahinnat. Usein kilpailuttamisen kautta löytyy uusi, huomattavasti edullisempi sähköliittymä.

Mitä asioita sähkösopimuksesta tulee huomioida?

Ennen uuden sopimuksen ottamista tulee vanhasta sopimuksesta tarkistaa muutamat seikat.

Onko nykyinen sopimus määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva?

Määräaikaisella sopimuksella tarkoitetaan, että sähkön hinta ei muutu sopimusjakson aikana, vaan sopimusehdot, sähkön hinnoittelu sekä perusmaksu pysyy sellaisenaan mitä ne on sopimuspäivänä sovittu. Määräaikaista sopimusta ei voi irtisanoa ennen sen päättymispäivää. Määräaikaiset sopimukset ovat yleensä 6 kk – 24 kk mittaisia. Ennen määräaikaisen sähkösopimuksen solmimista, kannattaa tarkistaa että sähköenergia on kaikilta osin kotitalouteesi sopivin valinta.

Toistaiseksi voimassaolevalla sopimuksella tarkoitetaan, että sähkösopimus on voimassa niin kauan kuin asiakas haluaa. Toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen hinnat ja sopimusehdot voivat vaihdella sopimusjakson aikana. Näistä muutoksista sähköyhtiön tulee kuitenkin aina ilmoittaa asiakkaalle noin kuukautta ennen muutoksia. Toistaiseksi voimassaolevassa sähkösopimuksessa on keskimäärin kahden viikon irtisanomisaika.

Kilpailuta sähkö helposti ja nopeasti

Sähkön kilpailuttaminen kannattaa suorittaa säännöllisin väliajoin.

VertaaLiittymät.fi palvelussa kilpailutat sähkösopimuksen vain muutamassa minuutissa.

Sähkön kilpailuttaminen on tehty kuluttajalle helpoksi selkeän sähkövertailutaulukon avulla. Taulukko päivittyy automaattisesti, joten esillä olevat sähköliittymät ovat aina paikkansa pitäviä. Enää kuluttajan ei tarvitse surffailla sivustolta sivustolle löytääkseen edullisimman sähkösopimuksen, vaan nyt kilpailuttamisen voi hoitaa yhdeltä istumalta kotisohvalla.

Edullisin sähkösopimus löytyy, kun tarkastelee sähköyhtiöistä koottua listausta tarkemmin. Suoralta kädeltä ei voida sanoa, mikä sähkösopimuksista on juuri se edullisin vaihtoehto, koska sähkön hinta vaihtelee ja edut muuttuvat. Kun sinun on ajankohtaista kilpailuttaa sähkösi uudelleen, tee se taulukkoa apuna käyttäen.

Ota sähkösopimusta valittaessasi huomioon taloutesi sähkön kulutuksen tarve, katso nykyisestä sähkölaskusta kuinka paljon kotitaloudessanne kuluu sähköä ja millainen energiamuoto sekä sopimustyyppi olisi talouteenne paras.

Kuluttaja voi vaikuttaa sähkön hintaan

Sähkölasku muodostuu kolmesta tekijästä; sähköenergian hinnasta, sähkönsiirron hinnasta sekä sähköverosta.

Kuluttaja voi vaikuttaa omalta osaltaan sähköenergian hintaan kilpailuttamalla sähkösopimuksensa useiden sähkönmyyjien välillä. Niistä kuluttaja näkee listauksen ylläolevasta taulukosta. Sähköenergian vertailu on tehty kuluttajalle mahdollisimman helpoksi listaamalla sähköyritysten hinnastot hyvin samaan muotoon. Kuluttaja näkee listauksesta muun muassa millä tavoin energia tuotetaan (tuuli-, vesi-, vai esim. aurinkovoimalla), sähkön perushinnan sekä kuinka pitkäksi aikaa sähkösopimus tulee yrityksen kanssa solmia. Kaikkiin näihin kuluttaja voi omilla valinnoillaan vaikuttaa ja säästää näin vuositasolla useita satoja euroa.

Sähkönsiirtohintaan kuluttaja ei voi vaikuttaa, koska sähkönsiirrosta vastaavat paikalliset verkkoyhtiöt ja nämä vaihtelevat asuinalueen mukaan. Myöskään sähköveron hintaan kuluttaja ei voi vaikuttaa, koska sähköveron päättää eduskunta.

Miksi sähkö kannattaa kilpailuttaa?

Kotitalouksilla on monenlaista menoerää kuukauden aikana. Puhelinliittymät, vakuutukset sekä myös sähkösopimus on tärkeää kilpailuttaa, kun se on ajankohtaista. Sähköalalla on kova kilpailu, joka on aina kuluttajalle eduksi. Hinnat pysyvät näin sähköenergian osalta kohtuullisen alhaalla ja valinnanvaraa löytyy. Sähköenergian hintaan kuitenkin vaikuttaa muuttuva markkinatilanne, sääolosuhteet, kysyntä sekä tarjonta. Sen vuoksi on tärkeää kilpailuttaa sähkö aina kun se on nykyisen sopimuksen osalta mahdollista, koska vuosi sitten otettu edullisin sähköenergia, ei enää tänä päivänä olekaan halvin sähkö.

Kilpailuttamalla sähkön voi säästö vuositasolla olla useita satoja euroja. Säästön suuruuteen vaikuttaa monet tekijät, joten lopullisen päätöksen uuden sähkösopimuksen solmimisesta päättää aina kuluttaja oman käyttötottumuksen ja energiamuodon mukaan.

Näin kilpailutat sähkön:

Kilpailuta sähkö VertaaLiittymät.fi kautta, niin säästät myös aikaa sopivan sähkösopimuksen löytämisen kanssa.

  • Valitse tuotetyyppi. Tällä tarkoitetaan, että valitset haluatko valita mittausmuodoksi esimerkiksi yö- ja aikasähkön vai esim. yleissähkön.
  • Valitse sopimuskausi: toistaiseksi voimassaoleva, vai määräaikainen 6 – 24 kuukautta.
  • Tarkista nykyinen vuosikulutus ja lisää se hakukenttään.
  • Lisää tämän hetkinen asumismuotosi.
  • Klikkaa energiamuodot omien valintojen mukaan, voit myös klikata kaikki.

Hakukone etsii antamiesi tietojen perusteella parhaat vaihtoehdot halvimmasta sähkösopimuksesta kalleimpaan. Näet myös kyseistä sähköyhtiöstä tarkemmat tiedot, sopimuskauden pituuden, käytettävät energialähteet sekä muun muassa kuukausittaisen perusmaksun.