MobilePay – maksa ostokset puhelimella

MobilePay

MobilePay on hyvä vaihtoehto käteisellä maksamiselle. Olet sitten ostamassa tai myymässä tuotetta ja haluat hoitaa maksamisen helposti ja nopeasti, on varteenotettava vaihtoehto MobilePay. Mobiilimaksusovellus on Danske Bankin kehittämä sovellus, jolla käyttäjä maksaa ja siirtää rahaa. Maksuttoman sovelluksen lataamiseen tarvitset vain matkapuhelimen tai jonkin muun mobiililaitteen. 

Sovellus on ladattavissa Google Play tai AppStoresta omaan matkapuhelimeen. Lataamisen yhteydessä käyttäjältä kysytään yhteystiedot ja hänellä tulee olla käytössään suomalainen matkapuhelinnumero ja tietenkin matkapuhelinliittymä miltä tahansa operaattorilta. Muita vaadittavia ehtoja ovat muun muassa vähintään 15 vuoden ikä sekä tili pankissa Debit-tai Credit ominaisuudella. Kaikkien pankkien asiakkaat voivat ottaa käyttöönsä kyseisen sovellukset veloituksetta. Sovelluksen käyttäminen maksuratkaisuna ei maksa mitään, kun käyttäjä tekee ostoksia verkossa. On kuitenkin hyvä muistaa, että jotkin verkkokaupat saattavat veloittaa MobilePay:lla maksamisesta palvelumaksun.

Sovelluksen lataamisen yhteydessä käyttäjä voi hyväksyä ehdon yhteystietojen hyödyntämiseen. Jos tämän ominaisuuden hyväksyy voi jatkossa tuttujen väliset rahansiirrot hoitaa valitsemalla yhteystiedoista vain tutun puhelinnumeron ja raha vaihtaa näin omistajaa. Ellei yhteystietoja ole lisättynä käyttäjän matkapuhelimeen, tarvitsee rahansiirtoa varten näppäillä sovellukseen vain henkilön puhelinnumeron, jonka tilille rahat siirretään. Tämä tietenkin vaatii sen, että molemmilla osapuolilla tulee olla puhelimeen ladattuna MobilePay – sovellus.

 

MobilePay -sovelluksella maksat ostoksia, laskuja ja jaat kulut ystävien kesken

MobilePay on varsin monipuolinen maksusovellus eri tilanteissa. Sovelluksen lataamisen jälkeen saat unohtaa tilinumeroiden pyytämisen ja niiden naputtelun pankin sivuilla.

MobilePay- sovelluksen avulla:

  • Lähetät ja vastaanotat rahaa
  • Maksat ostoksia kassalla
  • Lähetät ystäville lahjoja
  • Maksat ostoksia verkkokaupassa
  • Maksat toistuvia laskuja
  • Jaat kulut ystävien kesken.

 

Monet suomalaiset suosivat mobiilimaksusovelluksen käyttöä

Yli miljoona suomalaista on ladannut MobilePay:n puhelimeensa. Maksaminen sovelluksen avulla on sujuvaa ja nopeaa. Käyttäminen on tehty myös erittäin turvalliseksi ja varsinkin nyt koronapandemian aikana monet suomalaiset ovat suosineet kontaktitonta maksutapaa, kun kauppoja on tehty eri tuotteista. Rahaa ei tarvitse pankkiautomaatilta nostaa, vaan kaupanteko onnistuu puhelinnumeroa kysymällä ilman, että toista osapuolta edes näkee. Suomessa on myös reilusti yli 2000 kivijalkamyymälää, joissa ostokset voi maksaa MobilePaylla. Sovelluksen maksutavaksi hyväksyviä verkkokauppojakin Suomesta löytyy yli 10 000.

Raha siirtyy useimpien pankkien kautta lähes reaaliaikaisesti. Jos pankkina on Danske Bank rahat siirtyvät heti. Jos pankkina on jokin muu rahat siirtyvät saman päivänä aikana, jos maksuaika on ennen kuin kello lyö 16.30. Muussa tapauksessa rahansiirto näkyy seuraavana pankkipäivänä.

Vertaa Liittymät
Logo