Vältä hintojen nousun vaikutukset kotitaloudessasi – Vertaile puhelinliittymät

Vertaile puhelinliittymät

Vuonna 2023 on odotettavissa hintojen nousua monilla eri aloilla. Yksi merkittävä tekijä hintojen nousulle on inflaatio, joka on johtunut muun muassa korkeasta kysynnästä ja tarjonnan puutteesta markkinoilla.

Ruoka-alalla hintojen nousu on odotettavissa johtuen sään ääri-ilmiöistä ja raaka-aineiden kustannusten kasvusta. Energia-alalla polttoaineiden kysynnän kasvu sekä öljyn ja kaasun hintojen nousu voivat myös aiheuttaa korkeampia hintoja kuluttajille.

Asuntojen hintojen nousu jatkuu edelleen monilla asuntomarkkinoilla, ja se voi johtua monista tekijöistä, kuten asuntorakentamisen kustannusten noususta, asuntojen kysynnän kasvusta ja matalien korkojen vaikutuksesta lainanottoon.

Osa teleoperaattoreista on joutunut myös nostamaan asiakkaidensa liittymähintoja, mikä näkyy kasvaneina puhelinlaskuina. Jos aikaisemmin kännykkäliittymästä joutui maksamaan noin 29 euroa kuukaudessa, voi liittymän hinnan nousu olla jopa 20 prosenttia korkeampi.

Hintojen nousu vaikuttaa talouteen monin tavoin, koska se voi vaikuttaa kuluttajien ostovoimaan ja johtaa siihen, että tietyt tuotteet ja palvelut ovat saatavilla vain tietylle väestönosalle. Siksi on tärkeä seurata hintojen kehitystä ja pyrkiä löytämään keinoja lievittää sen vaikutuksia. Yksittäinen henkilö ei voi juurikaan pysty vaikuttaa hintakehitykseen kuin lisäämällä ostovoimaansa, mutta kyseisessä markkinatilanteessa se on lähes mahdotonta. Useissa kotitalouksissa onkin kuluttamisen sijaan pyritty keksimään ratkaisuja, mistä voi säästää kasvaneiden kulujen kohdalla.

 

Hintojen nousu on saanut kuluttajat säästämään ja kilpailuttamaan palvelunsa uudelleen

Hintojen nopea nousu ja inflaation kiihtyminen ovat saaneet monet kotitaloudet miettimään erilaisia säästökohteita omassa taloudessa. Tuotteiden kohdalla etsitään halvin vaihtoehtoa ja palveluiden kohdalla pyritään löytämään olemassa olevalle liittymälle tai sopimukselle edullisempi ratkaisu.

Useat ruokatuotteet voi korvata edullisemmalla vaihtoehdolla helposti kaupanhyllyllä, mutta lainan, vakuutuksen sekä puhelinliittymän kohdalla ainoaksi keinoksi tulee sopimuksen uudelleen kilpailuttaminen mahdollisimman monen eri palveluntarjoajan kesken. Lainojen kilpailuttamiseen on tarjolla verkossa useita lainankilpailutuspalveluja, jossa laina kilpailutetaan jopa yli kymmenien eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä. Vakuutusten kohdalla asiakkaan tulee nähdä enemmän vaivaa, koska verkossa ei ole saatavilla valmista palvelua, jossa vakuutukset voisi kilpailuttaa nopeasti yhden sivuston kautta. Vakuutusten kilpailuttaminen vie kauemman aikaa ja vaatii omatoimisuutta, mutta usein työ palkitaan paremmalla ja edullisemmalla vakuutussopimuksella.

Vakuutusten, puhelinliittymien sekä lainan lisäksi tällä hetkellä suosittua on ollut sähkösopimuksen kilpailuttaminen. Sähkön hinnan raju nousu on saanut monet kuluttajat miettimään, miten sähkölaskuun saisi mahdollisimman paljon säästöä. Sähkön kilpailuttaminen lähtee alkuun siitä, että vertailee eri sähkösopimuksen ja pyrkii sitä kautta löytämään omaan talouteen parhaimman ja edullisimman sähkösopimuksen. Tämän jälkeen sähkölaskun hintaan pystyy vaikuttamaan omilla sähkön käytöllä, kuten lyhentämällä suihkussa oloaikaa, saunomalla harvemmin sekä ajastamalla lämminvesivaraajan lämmittämään käyttövettä vain yöaikaan.

Hintojen nousu vaikuttaa selkeästi myös puhelinliittymiin. Puhelinliittymien hinnat ovat nousussa, mutta vertailemalla säästät liittymäkuluissa. Seuraavassa artikkelissa kerromme tarkemmin, miten valitset itsellesi parhaimman ja edullisimman puhelinliittymän.

 

Ota nämä asiat huomioon, kun vertailet puhelinliittymiä

Puhelinliittymien vertailu auttaa sinua löytämään itsellesi ja perheenjäsenillesi sopivan ja edullisen liittymän.

Toinen henkilö ei voi yksiselitteisesti sanoa, mikä on halvin puhelinliittymä, koska valintaan vaikuttaa muun muassa käyttäjän ikä, minkä verran henkilö puhuu puhelimessa tai käyttää dataa yms. Paras puhelinliittymä löytyy vertailemalla eri puhelinliittymävaihtoehtoa sekä miettimällä omaa puhelimen käyttöä. Puhelinliittymien vertailu on tärkeä osa puhelinliittymän valintaa, sillä eri palveluntarjoajilla on erilaisia tarjouksia, ominaisuuksia ja hintoja. Vertailuprosessi auttaa sinua löytämään parhaan vaihtoehdon henkilökohtaisiin tarpeisiisi ja budjettiisi nähden.

Puheminuutit, tekstiviestit ja tiedonsiirto: Tärkein asia puhelinliittymän vertailussa on selvittää, kuinka paljon puhut, tekstaat ja käytät dataa. Tämä auttaa valitsemaan sopivan puhelupaketin, jossa on riittävästi puheminuutteja ja tekstiviestejä, sekä sopiva datamäärä, joka vastaa omaa käyttöä.

Hinta ja kuukausimaksu: Puhelinliittymän hinta ja kuukausimaksu ovat tärkeitä tekijöitä, jotka tulee ottaa huomioon. Puhelinliittymän hinta sisältää yleensä puheminuutit, tekstiviestit ja datan, mutta on tärkeä tarkistaa, että liittymän hinta vastaa omaa käyttöä. Kuukausimaksuun vaikuttaa liittymän sisältämät ominaisuudet, kuten rajaton netti, puheaika ja tekstiviestit.

Netin nopeus: Jos käytät puhelinta paljon netin käyttöön, on tärkeää tarkistaa puhelinliittymän netin nopeus. Nopeus vaikuttaa esimerkiksi videoiden sujuvuuteen ja verkkosivujen latausaikaan.

Kampanjat ja tarjoukset: Puhelinliittymien tarjouksissa ja kampanjoissa voi olla merkittäviä säästöjä. On hyvä tarkistaa, onko palveluntarjoajalla tällä hetkellä kampanjoita tai muita tarjouksia, jotka vastaavat omaa käyttöä.

Palveluntarjoajan kattavuus ja palvelu: Puhelinliittymän valinnassa on hyvä tarkistaa, että palveluntarjoaja toimii alueella, jossa liittymää käytät. Lisäksi on hyvä selvittää, millainen asiakaspalvelu on tarjolla ja miten nopeasti palveluntarjoaja vastaa mahdollisiin ongelmatilanteisiin.

Sopimuksen kesto ja peruutusehdot: Kun vertailee puhelinliittymiä, on tärkeää tarkistaa sopimuksen kesto ja peruutusehdot. Jotkut palveluntarjoajat vaativat pitkäaikaista tai sitovaa sopimusta, kun taas toisilla on tarjolla joustavampia vaihtoehtoja, joissa ei ole pitkää sitoutumisaikaa. On myös tärkeää selvittää, millaiset peruutusehdot liittymällä on, mikäli tulee tarve irtisanoa sopimus ennen sen päättymistä.

Roaming-ominaisuudet: Jos matkustelet paljon, on hyvä tarkistaa puhelinliittymän roaming-ominaisuudet. Roaming-ominaisuus mahdollistaa liittymän käytön ulkomailla, mutta roaming-kulut voivat vaihdella palveluntarjoajien välillä. Onkin hyvä selvittää, mitä roaming-maksut ovat ja ovatko ne kohtuullisia.

Ekstrat: Puhelinliittymän vertailuun kannattaa ottaa mukaan myös mahdolliset ekstrat, joita palveluntarjoajat tarjoavat. Esimerkiksi ilmaiset lisäpalvelut, kuten ilmaiset liittymämuutokset tai lisäpalvelut, kuten erilaiset sovellukset, voivat olla hyödyllisiä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että puhelinliittymän vertailussa kannattaa ottaa huomioon eri palveluntarjoajien tarjoamat ominaisuudet ja hinnat, mutta myös oma käyttö ja tarpeet. Ennen puhelinliittymän valintaa on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja ja tutkia tarkkaan niiden sisältöä ja ehtoja, jotta löytää parhaiten omaan käyttöön sopivan liittymän. Puhelinliittymän valinta ei ole aina helppoa, mutta vertailun avulla löydät helposti sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Puhelinliittymän valinnan jälkeen puhelinliittymän vaihtaminen toiseen operaattoriin onnistuu helposti ilman suurempaa vaivaa. Operaattori johon teet uuden liittymäsopimuksen, lähettää sinulle SIM-kortin muutamassa päivässä ja saat tekstiviestin operaattorilta, kun kortti on vaihdettavissa.

 

VertaaLiittymät – palvelussa puhelinliittymien vertailu on helppoa ja nopeaa

VertaaLiittymät.fi palvelussa pääset vertailemaan helposti ja nopeasti kolmen suurimman teleoperaattorin puhelinliittymät sekä liittymätarjoukset. Taulukosta näet selkeästi liittymäpakettiin kuuluvan puheajan hinnan, datan määrän, mahdollisen avausmaksun hinnan ja liittymän kuukausihinnan. Taulukon alta näet vielä liittymään kuuluvat muut lisäominaisuuden sekä palvelut.

Aloita puhelinliittymien vertailu ja valitse edullisin puhelinliittymä niin säästät jatkossa joka kuukausi puhelinlaskussa. 

Vertaa Liittymät
Logo