Puhelinliittymän vaihtaminen

puhelinnumeron vaihtaminen

Puhelinliittymän vaihtaminen tulee jokaisella matkapuhelimen omistajalla ajankohtaiseksi jossain vaiheessa. Jos liittymien vertailusta ja vaihtamisesti on kohdallasi jo aikaa, kannattaa asiaan perehtyä pieneksi hetkeksi. Tämä siitä syystä, että useilla operaattoreilla on uusille asiakkaille tarjolla edullisia liittymätarjouksia ja kovan kilpailun vuoksi monen teleoperaattorin hinnat ovat tulleet reippaasti alas vuosien takaisista puhelinliittymähinnoista.

Mitkä ovat yleisimmät syyt puhelinliittymän vaihtamiseen?

Yleisimmät syyt puhelinliittymän vaihtamiseen ovat tyytymättömyys nykyiseen liittymään, joko hinnan tai kuuluvuuden vuoksi. Toiseksi yleisin syy on mielenkiinto, voisiko puhelinliittymän saada edullisemmin toiselta operaattorilta tai tarttuminen hyvään liittymätarjoukseen. Usein liittymä vaihdetaan toiseen samalla, kun lapselle otetaan liittymä tai oman puhelinliittymän ominaisuuksia halutaan parantaa.

Vaihda puhelinliittymä, jos:

  • Määräaikainen liittymäsi on pian umpeutumassa
  • Puhelinliittymän kuuluvuus pätkii
  • Nykyinen puhelinliittymä on ollut sinulla jo useamman vuoden
  • Haluat selvittää, voisitko saada liittymän halvemmalla toiselta operaattorilta?
  • Haluat keskittää perheenjäsenten liittymät samalle operaattorille
  • Et ole tyytyväinen liittymääsi

Miten vaihdan helpoiten puhelinliittymän toiseen?

Puhelinliittymän vaihtaminen on sivustomme vertailun avulla helppoa. Tutustu alkuun eri operaattoreihin, jotta saat laajemman kuvan, millaisia liittymävaihtoehtoja on tällä hetkellä tarjolla. Jos nykyisen liittymän ominaisuudet ovat hyvät, mutta hinta ei ole kohdillaan, katso vastaava liittymä toiselta operaattorilla edullisempaan hintaan. Jos haluat liittymääsi lisäominaisuuksia, rahattoman data tai puheajan, valitse liittymä tarpeittesi mukaan. Tällöin puhelinliittymän kuukausihinta saattaa olla kalliimpi, mutta toisaalta saat sellaisen liittymän kuin tarvitset.

Kun olet tehnyt valinnan liittymästä klikkaat oikealla olevaa painiketta “tilaa” liittymä. Siirryt operaattorin sivuille, jos täytät puhelinliittymän vaihtamiseen tarkoitetun hakemuksen loppuun. Tämän jälkeen saat uudelta operaattorilta tarkemmat ohjeet, siitä milloin uusi liittymä vaihtuu uuteen ja koska sinulle lähetään uusi SIM-kortti.

–Siirry kilpailuttamaan puhelinliittymä tästä–

 

Kauanko liittymän vaihto kestää?

Yleensä liittymän vaihto kestää noin 14 päivää. Tuona aikana vanha liittymäsi toimii entiseen tapaan, eikä liittymän vaihtamisen yhteydessä tule katkoksia. Saat uudelta operaattorilta tekstiviestin, milloin sinun tulee ottaa uusi liittymä käyttöön. Tämä tapahtuu niin, että asennat uuden SIM-kortin puhelimeesi sovittuna päivänä ja kellonaikana.

Voinko vaihtaa puhelinliittymän milloin vain?

Periaatteessa kyllä. Suurin osa operaattoreista tarjoaa sopimuksen toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella, missä on 14 vuorokauden irtisanomisaika. Jos nykyinen puhelinliittymäsi on toistaiseksi voimassaoleva, voit vaihtaa liittymän toiseen odottamalla parisen viikkoa irtisanomisesta, jotta sopimus umpeutuu.

Pitääkö minun irtisanoa vanha liittymä?

Ei tarvitse, uusi operaattori  hoitaa tämän puolestasi.

Säilyykö nykyinen puhelinnumero liittymävaihdoksessa?

Kyllä säilyy, jos niin haluat. Voit toki vaihtaa tarvittaessa puhelinliittymän toiseen. Voit myös muuttaa puhelinnumero salaiseksi, ilmoittamalla asiasta operaattorille. Jokaisella henkilöllä on oikeus rajoittaa osaa tiedoistaan. Oman puhelinnumeron salaaminen on yksi niistä.

Mistä tiedän, millainen puhelinliittymä minulle sopii?

Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta, koska puhelinliittymän valintaan liittyy niin monta eri seikkaa. Toiselle puhelinliittymän valinnassa vaikuttaa nopeus ja rajaton puheaika sekä datan käyttö. Valinnan perusteena voi olla myös 5G-verkon tuomat ominaisuudet tai puhelinliittymän hinta.

Puhelinliittymän valinnassa kannattaakin, miettiä mitä ominaisuuksia tarvitsee liittymään? Haluaako karsia liittymästä jotain pois tai lisätä jotain? Valintaan vaikuttaa myös, etsiikö liittymää lapselle tai eläkeläiselle?

Halvin liittymä tarvittavilla ominaisuuksilla löytyy lähes aina vertailemalla puhelinliittymät neljän suurimman operaattorin välillä. Näet vertailutaulukosta kaikkien operaattoreiden puhelinliittymät, joista pystyt helposti rajaamaan ne liittymät, jotka sinua kiinnostaa. Puhelinliittymien vertailu on säännöllisesti päivittyvän taulukon avulla selkeää eikä sinun tarvitse surffailla sivustolta toiselle löytääksesi sopiva puhelinliittymä.

Onko liittymän vaihdon yhteydessä pakko vaihtaa operaattoria?

Ei toki ole. Voit tehdä liittymän vaihdoksen nykyisen operaattorisi sisällä. Tällöin puhelinliittymän vaihtaminen on entistä helpompaa ja nopeampaa, kun uutta SIM-korttia ei tarvitse vaihtaa puhelimeen. Vaihda nykyisen operaattorin kanssa puhelinliittymäpakettisi toiseen.

Siirry tästä nykyisen operaattorisi sivuille:

Vertaa Liittymät
Logo