Valitse oikea SIM-kortti

SIM-kortti

SIM- kortteja on kolmea eri kokoa; Mini SIM, Micro SIM sekä Nano SIM. Lähes kaikki operaattorit tarjoavat SIM-kortin edellä mainituissa kolmessa koossa, joten puhelinliittymän vaihdon yhteydessä sinun tarvitsee vain valita oikea koko ja napsauttaa uusi SIM- kortti muovikehyksestä ja asentaa puhelimeesi. Muovisen kortin lisäksi markkinoille on tullut myös uudenlainen sähköinen eSIM -kortti. 

 

Mistä tiedän mikä SIM-kortti menee puhelimeeni?

Oikeankokoisen SIM-kortin saat selville, kun tiedät, mikä on puhelimesi valmistaja, ikä ja malli. Ellei nämä tiedot ole selvillä, voit avata puhelimen kuoren ja verrata korttipaikkaa saamaasi muoviseen SIM-korttiin. Huomaat eron kolmen korttikoon välillä.

Muista olla varovainen kortin irrottamisessa, koska jos satut irrottamaan liian pienen kortin kehyksestä, joudut tilaamaan uuden. Mini- tai mikrokokoisesta SIM-kortista pystyy hyvin leikkaamaan nanokokoisen kortin vapaalla kädellä, mutta jos tämä tuntuu haastavalta operaattoreiden liikkeissä on myynnissä SIM-korttileikkureita. Tarvittaessa voit myös käydä myymälässä ja pyytää henkilökunnan asentamaan puhelimeesi uuden kortin. Usein kuitenkin oikean SIM-korttikoon löytäminen ja kortin asentaminen puhelimeen onnistuu ilman ongelmia kotikonstein.

 

Mini SIM-kortti

Mini on korteista suurin. Mini oli pitkään käytetyin korttikoko, mutta esimerkiksi Apple on viimeksi käyttänyt kyseistä kokoa puhelimissaan vuonna 2009. Vanhemmissa puhelimissa Mini on vielä käytössä, mutta uudempiin malleihin tämä ei enää mene.

Micro SIM-kortti

Micro SIM on kolmesta korttikoosta tällä hetkellä yleisesti käytetyin, varsinkin vanhemmissa puhelinmalleissa. iPhonessa kyseistä kokoa on käytetty vuonna 2011, mutta uudempiin malleihin ei enää valita Micro kortille paikkaa.

Nano SIM-kortti

Muovisista SIM- korteista Nano on selkeästi kiilaamassa kahden suuremman koon edelle. Nano on pikkuhiljaa syrjäyttämässä muut korttikoot. Nano SIM löytyykin lähes poikkeuksetta uusimista puhelimista.

eSIM kortti

Muovisten SIM-korttien syrjäyttäjäksi on hyvin todennäköisesti tulossa tulevaisuudessa sähköinen eSIM. Kortin asentaminen ei vaadi uuden kortin odottelua, ei näpertelyä kortin kanssa, eikä edes asennusta. Elektroninen eSIM otetaan käyttöön niin, että tilaat puhelinliittymän ja valitset muovisen SIM-kortin sijaan eSIM:n. Saat jo muutaman minuutin kuluttua sähköpostiisi käyttöönottokoodin, jolla aktivoit eSIMn puhelimeesi. Sähköisen kortin voit aktivoida heti puhelimeesi.

 

Valitse oikea SIM-kortti puhelimeesi

Listasimme alle yleisimmät puhelinmerkit ja niihin käyvän korttikoon. 

Näin löydät itsellesi sopivan SIM-kortin. 

ValmistajaMalliSIM-kortin koko
AppleIphone 11Nano
AppleIphone 11 ProNano
AppleIphone 11 Pro MaxNano
AppleIphone XSNano
AppleIphone XNano
AppleIphone 8 PlusNano
AppleIphone 7Nano
SamsungAtiv SNano
SamsungGalaxy A3Nano
SamsungGalaxy A5Nano
SamsungGalaxy A7Nano
SamsungGalaxy A8Nano
Samsung Galaxy A9 Nano
SamsungSamsung Galaxy AceMini
HuaweiAscend G300Mini
HuaweiAscend MateMicro
HuaweiG8Nano
HuaweiG9 PlusNano
HuaweiHonor 10Nano

Huom. Ellet löydä omaa puhelinmerkkiä listauksesta tai olet epävarma SIM-kortin koosta, ota yhteyttä operaattoriin.

Telia

DNA

Moi Mobiili

Vertaa Liittymät
Logo