eSIM

Elektroninen SIM eli eSIM on pieni sähköinen versio, joka aktivoidaan älylaitteeseen. Tämä uudenlainen eSIM on jo saatavilla matkapuhelinmalleihin sekä älykelloihin. eSIm korvaa jatkossa ainakin osittain muovisen SIM-kortin. Sähköisen eSIM kortin etuna on, että laitteessa ei tarvitse olla erillistä paikkaa tätä varten, eikä puhelinliittymän aktivointi vaadi muovisen kortin asentamista.

 

Miten eSIM toimii?

Kyseinen pieni mikrosiru on jo asennettu matkapuhelimeesi tai älykelloosi, kun ostat laitteen. Sinun tarvitsee kuin aktivoida eSIM haluamasi operaattorin kanssa.

Elektroninen eSIM otetaan käyttöön niin, että tilaat liittymän ja valitset muovisen SIM-kortin sijaan eSIM:n. Saat jo muutaman minuutin kuluttua sähköpostiisi käyttöönottokoodin, jolla aktivoit eSIMn puhelimeesi. Sähköisen kortin voit aktivoida heti puhelimeesi. Muovinen SIM-kortti lähetetään postitse, joten joudut odottelemaan korttia muutaman päivän.

Suurimmassa osassa uusista mobiililaitteista on jo käytössä muovisen SIM-kortin lisäksi myös eSIM, mutta ellet ole asiasta täysin varma, selvitä ennen eSIM tilaamista, että puhelimesi tukee myös sähköistä versiota. eSIM on myös ainut oikea valinta älykellojen liittymäksi. Näin et tarvitse jatkuvaa bluetooth yhteyttä puhelimeesi, vaan voit lähteä lenkille ilman puhelinta, jolloin älykellosi pitää yhteyden eSIM palvelun avulla. Lue lisää älykelloista ja muista rannekelloista Petenkello kellokaupasta.

 

Miksi kannattaa valita eSIM?

Uuden puhelinliittymän käyttöönotto nopeutuu huomattavasti, kun valitset muovisen kortin sijaan sähköisen eSIM version. Et joudu odottelemaan korttia postitse tai hakemaan sitä postin jakelupisteeltä. Tämän lisäksi vältyt pienen kortin asentamiselta puhelimeesi. Nykyään muoviset SIM-kortit ovat hyvin pieniä, joten kortin asentaminen puhelimeen vaatii jo aikamoista sorminäppäryyttä.

Jatkossa teknologian kehittyessä voidaan eSIM asentaa yhä useampiin älylaitteisiin, tällöin sinun ei esimeriksi lenkille lähdettäessä tarvitse ottaa mukaasi kuin älykello, jossa on eSIM. Laitteen avulla voit seurata urheilusuoritustasi ja samalla soittaa puhelun.

Mikrosirun kokoinen eSIM vie vähemmän tilaa kuin perinteinen SIM-korttipaikka, joten se mahdollistaa mobiiliyhteyden entistä pienempiin älylaitteisiin. Uudenlainen mikrosiru antaa jatkossa hyvät mahdollisuudet kehittää mobiililaitteista yhä kevyempiä ja käytännöllisempiä.

 

Mitkä operaattorit tarjoavat eSIM versiota?

Kaikki suurimmat operaattorit tarjoavat asiakkailleen eSIM vaihtoehtoa.

Telia kertoo omilla verkkosivuillaan, että heiltä on saanut eSIMn ensimmäisenä Suomessa. Tällä hetkellä eSIM on saatavilla useisiin puhelimiin, älykelloihin ja tabletteihin. Jatkossa tuen voi laajentaa kodinkoneisiin, televisioon ja jopa autoon. eSIM mahdollistaa yhä useampien laitteiden verkkoon kytkemisen, ja siksi voit esimerkiksi soittaa, vastaanottaa puheluita ja lähettää viestejä suoraan älykellostasi.

Elisa liittymän tilauksen yhteydessä voit samalla valita haluatko perinteisen SIM-kortin vai eSIMn. Tilauksen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi tarkemmat ohjeet eSIMn aktivointiin. Muista varmistaa ennen eSIM valintaa, että laitteesi tukee elektronista versioita. Voit myös vaihtaa nykyisen, käytössäsi olevan SIM-kortin eSIM:iin.

DNA:lla eSIM version saa uusimpiin puhelimiin, älykelloihin sekä tabletteihin. Puhelimesi tuotetiedoista kannattaa vielä tarkistaa, että puhelimeesi on mahdollista valita eSIM. Operaattorin sivuilla on selkeät ohjeet eSIMn aktivointiin.

 

Miten tilaan eSIMn?

Siirry palvelumme etusivulle, josta löydät selkeän vertailutaulukon. Vertaa liittymiä hinnan ja ominaisuuksien mukaan ja valitse tarpeeseesi sopiva puhelinliittymä. Valinnan jälkeen siirryt viimeistelemään tilauksesi operaattorin sivuille. Tässä vaiheessa voit valita joko tavallisen SIM-kortin tai eSIM version. Sähköisestä versioista ei veloiteta lisämaksua.