Sähkösopimus omakotitaloon

Sähkösopimuksen valinnassa omakotitaloon vaikuttaa asunnon pinta-ala, samassa taloudessa olevien henkilöiden asukasmäärä ja omakotitalon lämmitystapa. Löytääksesi taloonne sopivan sähkösopimuksen, kannattaa sähköyhtiöt kilpailuttaa.

Sähkön kilpailuttaminen markkinoilla olevien sähköyhtiöiden välillä ei ole yksinkertainen toimenpide, jos kaiken tekee alusta asti itse. Siksi on järkevämpää ja aikaa säästävämpää hoitaa sähkön kilpailuttaminen vertailusivustomme kautta. Kilpailutuksessa on mukana suurin osa Suomen markkinoilla olevista sähköyhtiöistä ja löytääksesi omakotitaloonne sopivan, edullisen sähkösopimuksen sinun tulee vain päättää, millaista sähköä etsit talouteenne.

—  Aloita sähkön kilpailuttaminen tästä —

 

Sähkösopimus omakotitaloon sähkön tuotantotavan mukaan

Sähkösopimuksia voi vertailla hyvin monelta eri kantilta.

Monelle kuluttajalle nykypäivänä on tärkeää valita omaan ajattelumaailmaan sopiva sähkön tuotantotapa. Onneksi tässä kuluttajalla on valinnanvaraa. Tuotantotapa voi olla tuulivoima, vesivoima, aurinkoenergia, ydinvoima tai fossiilinen polttoaine.

Tuotantotapaan vaikuttavat valintakriteerit voi rajata, kun etsii omaan talouteen sopivaa sähkösopimusta. Voit vertailla rajaamalla vain niitä sähköyhtiötä, joiden energian tuotantotapa sopii sinulle. Ellei tällä asialla ole sinulle väliä, voit vertailun vuoksi katsoa, kuinka paljon tuotantotapa vaikuttaa sähkön hintaan? Oletko valmis maksamaan enemmän, jotta tuotantotapa on ympäristöystävällisempi?

 

Sähkösopimus omakotitaloon sopimusehtojen ja hinnoittelun mukaan

Sähkösopimuksen kesto voi olla toistaiseksi voimassaoleva tai määräaikainen. Nämä kaksi eri sopimustyyppiä eroaa toisistaan siten, että määräaikaisen sopimuksen kestoksi määritellään tietty aika esimerkiksi 12 – 24 kuukautta, toistaiseksi voimassa olevassa sitä ei määritetä ollenkaan.

Määräaikaisen sopimuksen aikana sopimusta ei kannata kilpailuttaa, koska sopimus on voimassa määritellyn ajan. Sopimuksen kesto on toisaalta hyvä, kun tietää tarkalleen, mihin asti sähkösopimus on voimassa, mutta toisaalta se sitoo ottamaan sähkön tietystä paikasta pidemmäksi aikaa.

Määräaikaisen sopimuksen saa uusia tai vaihtaa heti sopimuskauden päätyttyä. Kannattaa myös olla tarkkana ettei sähkön hinta nouse määräaikaissopimuksen päättymisen jälkeen korkeammaksi.

Toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen saa irtisanoa koska vain ja irtisanomisaika on 14 vuorokautta. Sähkön voi kilpailuttaa toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen päättymisen jälkeen heti. Tämä antaa kuluttajalle liikkumavaraa enemmän.

Pörssisähkösopimus on näistä kahdesta yllä olevasta sopimustyypistä poikkeava. Sähköllä ei ole kiinteää hintaa, vaan se määräytyy sen hetkisen päivän pörssihinnan mukaan. Talvikuukausina pörssisähköstä saattaa joutua maksamaan korkeampaa hintaa ja kesällä pörssisähkö voi olla hyvinkin edullista. Hintavaihtelut voivat olla hyvinkin voimakkaita suuntaa jos toiseenkin. Keskimäärin pörssisähköä pidetään kuitenkin edullisimpana.

Sähkösopimuksessa on esitetty hinnasto, jonka mukaan sähkönkulutus lasketaan. Hinnoittelu on vuorokauden ajasta riippuen hieman erihintainen. Pörssisähkössä on omat hinnoittelutapansa ruuhkapiikkien osalta. Sähkön kulutus kannattaakin ajoittaa muun muassa keskipäivään tai myöhäiseen iltaan, jos mahdollista.

Yleissähkö ei erottele sitä, käytätkö sähköä yöllä vai päivällä, kesällä vai talvella. Se sopii takuuvarmasti kaikkeen sähkönkäyttöön, olipa kyse sähkölämmitteisestä kohteesta tai ei. Tyypillisimmin yleissähkö on mittaustapana kohteissa, joissa ei ole sähkölämmitystä. Yleissähkö sopii hyvin omakotitaloon, mutta myös sähkösopimukseksi kerrostaloon tai rivitaloon.

Pakettisähkössä kuluttaja maksaa tietyn summa, joka kuukasi. Sähkösopimuksessa asiakas saa sovitun kWh määrän sähköä käyttöönsä kuukaudessa tai vuodessa. Tämä Sopii hyvin omakotitalo- tai kerrostalokohteisiin, joissa asiakas tietää täsmällisesti kuukausittaisen laskun suuruuden.

 

Sähkösopimus omakotitaloon vertailun avulla

Sähkösopimusta valitessa kannattaa vertailla varmuuden vuoksi eri vaihtoehtoja. Vaikka olisit ollut tyytyväinen nykyiseen sähkösopimukseen kannattaa sähkön kilpailuttaminen ja vertaileminen tehdä säännöllisin väliajoin. Tuttu ja turvallinen sähköyhtiö ei välttämättä ole se edullisin ja kilpailuttamalla tuleva säästö voi jopa yllättää.

Elämäntilanteen muutosten jälkeen sähkö kannattaa myös kilpailuttaa, koska perhekoon muutokset tai vuorokausirytmin muuttuminen (kolmivuorotyön aloittaminen) vaikuttavat jonkin verran sähkön kulutukseen. Sähkönkulutuksen pienentäminen onnistuu usein helpoilla muutoksilla arjessa.

Voit tehdä nopean ja kattavan vertailun Vertaaliittymät palvelussamme muutamassa minuutissa. Kun sopiva sähköyhtiö löytyy klikkaa kohtaa “jatka” ja täytä sähköyhtiön lomake.

 

Miksi sähkösopimus omakotitaloon kannattaa kilpailuttaa?

Oli kyse vakuutusten, puhelinliittymän tai sähkön kilpailuttamisesta yleensä sen tekeminen tuo säästöä kuukautta kohden jonkin verran. Jos kilpailuttamisesta on pidempi aika ja perhekoossa tai muissa tekijöissä on tullut muutoksia voi säästö tulla jopa satoja euroja. Kun sähkön kilpailuttaa tulee myös tarkemmin katsoneeksi, onko nykyisessä sähkösopimuksessa kaikki tiedot ajan tasalla.

Kilpailuta sähkö, jos:

 

Mikä sähkösopimus omakotitaloon on edullisin?

Sähkötarjoukset vaihtelevat ja nyt halvin sähkö ei välttämättä ole edullisin enää esimerkiksi kuukauden päästä.

Löytääksesi halvimman sähkösopimuksen omakotitaloosi, kilpailuta sähkö. Vain sillä tavoin voit saada selville edullisimman sähkösopimuksen.