Puhelimen käyttö ulkomailla

Lomalle lähdettäessä matkapuhelimen käyttö ulkomailla saattaa arveluttaa. Uskallanko soittaa tai viestitellä puhelimella ettei kotimaahan tullessa ole vastassa yllättävän suuri puhelinlasku?

Vuosia sitten huoli olisi ollut aiheellinen, mutta nykyisin useassa puhelinliittymässä on huomioita ulkomailla matkustelu ja ulkomaanpuhelujen edullinen hinnoittelu. Monen operaattorin liittymä kytkeytyy automaattisesti vierailuverkkoon (dataroaming) ellei liittymässä ole verkkovierailuestoa päällä.

Datan käyttö ulkomailla

Nykyään puhelinliittymiä vertaillessa tulee vastaan termi EU- Roaming. Tällä tarkoitetaan, että jos liittymässäsi on tämä ominaisuus maksat pääsääntöisesti EU-alueella saman hinnan puheluista ja tekstiviesteistä kuin kotimaassa. Roaming eli verkkovierailu tarkoittaa, että toisen operaattorin palveluja käytetään jonkun muun operaattorin verkossa. Näin tapahtuu silloin kun esimerkiksi ulkomailta soitat puhelun Suomeen. Tarvitset datan käyttöön ulkomailla sekä mobiilidatan että sallimisen dataverkkovierailuun.

Roaming hyödyt tulevat esiin niin, että et joudu maksamaan kyseisestä puhelusta sen enempää kuin kotimaanpuheluissa. Roaming sisältää ulkomailla soitetut ja vastaanotetut puhelut, netin käytön sekä viestien lähettämisen.

Jos reissaat vuoden aikana muutamia kertoja kannattaa valita puhelinliittymä, joka sisältää EU-Roaming ominaisuuden. Tällöin voit ilman liittymän ominaisuuksien tarkastelua lomailla huoletta ulkomailla ilman, että sinun tarvitsee miettiä datankäytön korkeaa hintaa. Roaming on myös WiFi:ä turvallisempi ja vähemmän ruuhkaisempi tapa puhelimen käyttöön. Ulkomailla maksuttomat WiFi- yhteydet ovat usein hitaita ja epävakaita. Ulkomaisilla operaattoreilla on myös oma tapansa hinnoitella palveluita ja siksi puhelimen käyttö ulkomailla voi olla erihintaista kuin Suomessa. Siitä syystä on luotettavampaa ottaa liittymän vaihdon yhteydessä Roaming ellei sitä jo sinulla ole. Pääsääntöisesti lähes kaikkien operaattoreiden puhelinliittymät sisältävät EU-Roaming verkkovierailun.

Mitkä operaattorit tarjoavat EU-Roaming ominaisuuden?

  • Telian liittymät sisältävät käytön EU/ETA-maissa samaan hintaan kuin Suomessa.
  • Elisan liittymissä saat automaattisesti tietyn määrän dataa EU- ja ETA-maihin.
  • Moi liittymissä datan käytöstä ulkomailla puhutaan roumaukseksi. Liittymän tarjoamat ominaisuudet ovat kuitenkin samat kuin Telialla, Elisalla ja DNA:lla.
  • DNA liittymissä EU-Roaming on käytössä, kun EU-roaming on kohtuullista ja ajoittaista. Kaikki matkaviestintä EU/ETA-alueella laskutetaan kotimaan hinnalla.

Tutustu eri operaattoreiden Roaming verkkovierailuhintoihin ja katso missä maissa puhut ja viestittelet kotimaan hinnoilla.

 

Palvelussamme on esiteltynä neljä suurinta ja käytetyintä operaattoria Suomessa. Näet kaikki voimassa olevat liittymätarjouksen ja ajankohtaiset puhelinliittymät yhdellä vilkaisulla. Jokaisen operaattorin puhelinliittymät on esitelty selkeästi ja kattavasti. Voit vertailla nopeasti esimerkiksi, mikä puhelinliittymistä on halvin? Mitkä liittymät tarjoavat rajattoman käytön? Sekä mikä liittymä lapselle kannattaa valita? Ei turhaa surffailua sivustolta toiselle, vaan hoidat liittymävertailun ja liittymätarjousten katsomisen yhdellä kerralla. 

Vertaa Liittymät
Logo