Harkinnassa uuden puhelimen osto?

uuden puhelimen osto

Olet saattanut miettiä uuden puhelimen ostoa jo jonkin aikaa ja hyvä niin. Puhelinkaupoille ei kannatakaan rynnätä hätiköiden, vaan ennen ostopäätöstä on syytä tutustua eri puhelinmalleihin ja hintojen vertailuun. Matkapuhelimet kehittyvät huimaa vauhtia ja jos käytössäsi on ollut puhelin noin parisen vuotta, on teknologia kehittynyt tuona aikana jo monelta osin. Ennen uuden puhelimen hankintaa kannattaakin miettiä millaisia ominaisuuksia puhelimelta kaipaa? Toiselle käyttäjälle esimerkiksi puhelimessa tulee olla hyvä kamera laadukkaiden kuvien ottamiseen. Toinen arvostaa puhelimessa suurta näyttöä.

Puhelimen valinnassa vaikuttaa oleellisesti myös hinta, mutta pelkkää hintaa ei kannata tuijottaa. Edullisemmassa matkapuhelimessa ei välttämättä ole kaikkia ominaisuuksia, mitä puhelimelta kaipaat ja tämä saattaa nuukuuksissa harmittaa myöhemmin, kun puhelin on ollut jonkin aikaa käytössä. Laadukas puhelin säilyttää arvonsa kunhan pidät siitä huolta. Uuteen puhelimeen kannattaakin hankkia heti ostohetkellä lisävarusteena panssarilasi tai hyvät suojakuoret. Jos näyttöön pääsee tulemaan yksikin häiritsevä naarmu, täytyy koko lasi vaihtaa, jos naarmusta haluaa päästä eroon. Panssarilasi on siinä mielessä halpa investointi, koska sen voi helposti vaihtaa uuteen, jos suojalasiin tulee naarmuja. Lue, miten saat puhelimesi kestämään mahdollisimman pitkään.

Millainen puhelimen käyttäjä olet?

Ystäväsi ovat varmasti kertoneet sinulle omien puhelimien ominaisuuksista hyviä ja huonoja kokemuksia. Näistä arvosteluista saat hyviä vinkkejä oman puhelimesi valintaan. Selaa ja vertaa matkapuhelimia lisäksi verkossa ja lue niiden käyttöominaisuuksista. Yleensä vertailemalla pääset hyvään käsitykseen, minkälaista puhelinta itsellesi etsit. Tyypillisesti puhelimen valinnassa täytyy päätyä tietynlaiseen hinta- laatusuhde kompromissiin.

Oletko kaivannut vanhaan puhelimeesi jotain ominaisuutta, mitä siinä ei ole? Esimerkiksi onko puhelimen näyttö liian pieni? Onko puhelimen kameran kuvanlaatu surkea? Käykö puhelin liian hitaalla, eikä tehot riitä pelaamiseen? Yleensä näitä käyttöön liittyviä asioita miettimällä pääsee selvyyteen, mitä omaisuuksia haluaa uudelta puhelimelta.

Oletko merkkiuskollinen?

Valitsetko uuden puhelimen aina samalta puhelinvalmistajalta? Mitä, jos unohtaisit kaikki ennakkoluulot ja tutustuisit myös muihin puhelin malleihin ja valmistajiin? Vertailemalla avarakatseisesti eri valmistajien puhelinmalleja saatat löytää uusia varteenotettavia vaihtoehtoja. Markkinoilla on paljon hyväksi todettuja vaihtoehtoja, kuten Huawei, Samsung, Nokia, Apple sekä muun muassa Honor. Katso eri matkapuhelimet täältä.

Uuden puhelimen lisäksi liittymä kuntoon?

Aina ei riitä, että hankkii hyvänlaatuisen uuden puhelimen. Jos puhelinliittymä ei ole käyttöösi sopiva, on sinulla edelleen ongelmia puhelimen käytön kanssa – netti tökkii ja kuuluvuus on heikko.

Varmista puhelimen oston yhteydessä, että sinulla on älypuhelimeesi ja käyttötarkoitukseesi sopiva puhelinliittymä. Suositeltavaa on esimerkiksi, että 5G puhelimessa on 5G-liittymä, jotta saat puhelimestasi kaikki tarvittavat hyödyt irti. 5-verkkoa on nyt viimeisen vuoden aikana laajennettu huomattavasti ja vuoden 2021 loppuun mennessä 5G-verkko kattaa jo lähes tulkoon koko Suomen. Kesäkuussa 2020 Elisa ilmoitti 5G-verkkonsa alueella asuvan yli miljoona suomalaista. DNA ilmoitti ylittäneensä miljoonan suomalaisen rajan syyskuussa 2020. Lokakuussa Telia kertoi 5G-verkkonsa alueella asuvan 1,4 miljoonaa suomalaista. Elisa kertoi ylittäneensä kahden miljoonan suomalaisen rajan tammikuussa 2021. DNA ylitti kahden miljoonan suomalaisen rajan maaliskuussa 2021. Vertaa operaattoreiden 5G-liittymät ja valitse itsellesi sopivin. 

Vertaa Liittymät
Logo