Poikkeusolot lisäsivät verkosta tilaamista

verkosta tilaaminen

Poikkeusolot muuttivat ihmisten elämää kertaheitolla. Viime kevään aikana monessa taloudessa jouduttiin laittamaan arki uuteen uskoon, kun koulut siirtyivät etäopetukseen ja työpaikoilla kannustettiin etätöiden tekoon. Kauppakeskuksissa liikkumista pyydettiin välttämään eikä ihmisjoukoissa liikkuminen tuntunut enää turvalliselta. Oli aika miettiä uusia keinoja arjen pyörittämiseen, kun ihmiskontaktit tuli jättää minimiin. 

Ruoan verkkokauppa räjähti

Monet kauppaketjut olivat ihmeissään, kun käytännössä yhden yön aikana verkkokauppaostosten teko räjähti käsiin. Olihan verkkokauppaostoksia voinut tehdä jo vuosien ajan ja moni palvelua käytti jo ennen koronaa, mutta viime kevään 2020 aikana ruokaa tilattiin verkosta ennätysmäärät. Joissain pahemmin koronapandemian kourissa kamppailevissa kaupungeissa verkkokauppatilausten jonot olivat niin pitkät, että ruokatilauksen saattoi saada vasta parin viikon päästä.

Kauppaketjut eivät olleet voineet millään varautua näin hurjaan kasvuun, mutta tästä oppineena nyt ketjut pystyvät reagoimaan ruoan verkkokauppatilauksiin paremmin. Vaikka pandemian hiipumisesta on jo puhuttu ja rajoituksia purettu, tilaa moni yhä ruokaostokset verkosta. “Tähän tapaan, kun on tottunut, ei ruokakaupasta halua enää itse kantaa kassikaupalla ruokaa nelihenkiselle perheelle. Kun ostokset tekee verkossa, tulee mietittyä tarkemmin, mitä sieltä tilaa, eikä heräteostoksia synny. Laskin myös, että olen vuoden aikana säästänyt muutaman satasen ruokakuluissa, kun aloitin ruuan ostamisen netistä.” kertoo Miia, joka on tilannut ruoat verkosta jo vuoden ajan.

 

Ruoka tilataan suoraan kotiovelle

Viikoittaisten ruokakauppatilausten lisäksi monet ovat innostuneet tilaamaan esimerkiksi lounaan kotiovelleen. Suuremmissa kaupungeissa toimii useita kuljetuspalveluita, kuten Wolt ja Foodora, jotka välittävät ruokaa kotiinkuljetuksena omalla verkkoalustallaan. Ruuan tilaamiseen asiakas tarvitsee vain puhelin – ja nettiliittymän, mihin on ladattuna ravintolaruoan tilaus- ja kuljetuspalvelun mobiilisovellus.

Kyseiset palvelut ovat toimineet jo ennen koronaa, mutta varmasti pandemia ja poikkeusolot ovat vauhdittaneet kotiin tilattavan ruuan kysyntää. Kun on kerran ladannut puhelimeensa kuljetuspalvelun mobiilisovelluksen, on ruoan tilaaminen sen kautta helppoa ja vaivatonta. Sovelluksen avulla voi tilata ruokaa hyvin monenlaisesta ravintolasta ja pikaruokaketjusta.

 

Urheiluvälineiden ja elektroniikan kysyntä verkossa kasvoi

Pandemian aikana monet liikuntakeskukset ja salit ovat olleet käytössä vain hyvin pienelle määrälle ihmisiä kerrallaan tai ovet ovat olleet suljettuna kokonaan. Kunnosta halutaan kuitenkin tavalla tai toisella pitää huolta, joten urheiluvälineitä on ostettu kotikäyttöön. Erilaisten video-ohjelmien avulla kotona liikkuminen on ollut melkein yhtä tehokasta kuin salilla hikoilu. Osan jumppaohjelmista pystyy tekemään ilman mitään välineitä, osaan on suositeltavaa ottaa mukaan esimerkiksi jumppamatto, kuminauha tai kahvakuula.

Urheiluvälineitä tilataan verkosta nyt laidasta laitaan. Suosituimmaksi verkko-ostokseksi nousi talvikaudella sukset ja nyt kevään aikana pyöräkauppa on alkanut yhtä vauhdikkaasti kuin viime vuoden keväänä.

Kotona kun ollaan nyt enemmän, on pelaamiselle ja TV:n katselulle löytynyt aikaisempaa enemmän aikaa. Ihmiset ovat tulleet myös tarkemmiksi, mitä ja millaisilla välineillä elokuvia katsellaan ja pelejä pelataan. Nyt panostetaan selvästi laatuun ja tehokkuuteen. Pelien kohdalla nettiliittymän tulee olla tehokas, jotta se pystyy pyörittämään huoletta suurempiakin datamääriä. TV:n kuvalaadun tulee olla erinomainen, jotta elokuvamaailmaan pääsee paremmin sisään.

 

Virtuaalitreffit ystävien kanssa netissä

Poikkeusolot tuo mukanaan poikkeuksellisia järjestelyitä. Ystävien ja sukulaisten tapaamiseen on täytynyt luoda uudenlaisia keinoja, kun kasvotusten tapaaminen ei ole ollut mahdollista. Netin kautta on järjestetty muun muassa illanistujaisia kaverien kesken niin, että jokainen on tilannut omaan kotiinsa ruoan ja hyvän ruoan lisäksi jokainen maistelee nettiruudun ääressä lasin viiniä samalla kun jutellaan. Isovanhempia lapsenlapset ovat päässeet katsomaan nettiyhteyden välityksellä ja samalla siinä on voinut mummulla ja papalle näyttää, vaikka uuden harjoitellun taikatempun.

Onneksi elämme tänä poikkeusaikana teknologian aikakautta. Kaikki on mahdollista luovuuden ja ideoiden avulla.

 

Vertaaliittymät.fi on sivusto, jossa asiakas pääsee vertailemaan ja kilpailuttamaan puhelinliittymän, nettiliittymän sekä sähköliittymän. Palvelu on avoinna kaikille eikä vertaileminen maksa mitään. Sivusto on tarkoitettu asiakkaille, jotka haluavat tehdä kattavan vertailun ennen liittymän vaihtamista. Sivustolla näet aina ajantasaisimmat liittymätarjoukset sekä puhelinmallit. Asiakkaalla on mahdollisuus myös kilpailuttaa sähköliittymä usean eri sähköyhtiön välillä. 

Vertaa Liittymät
Logo