Myydyimmät puhelimet 2021

Myydyimmät matkapuhelimet

Vuoden 2021 myydyimmät puhelimet eivät merkin suhteen tuo yllätyksiä mukanaan. Elokuun loppuun mennessä myydyimpien puhelimien listaa piti hallussaan neljä laitevalmistajaa – Apple, Xiaomi, Samsung sekä OnePlus. Matkapuhelinten kärkijoukossa on uutuustuotteet, joissa kuluttajat arvostavat kameran kuvien laatua, 5G-liittymää sekä näytön kokoa. Vertaa taulukon avulla matkapuhelimia ja valitse omaan käyttöön sopiva matkapuhelin ja puhelinliittymä.

MerkkiMalli
iPhone12
Xiaomi RedmiNote 10
iPhone 11
Samsung GalaxyA52
Samsung GalaxyA21s
OnePlus NordCE 5G
Xiaomi Redmi9C NFC
Samsung galaxy A12
iPhone SE 2.gen
OnePlus NordN10

Esittely myydyimmistä malleista

Hyvänä esimerkkinä ykköspaikkaa pitävä iPhone 12, joka päihittää monet supernopealla 5G-yhteydellä, joka mahdollistaa muun muassa elokuvien lataamisen missä vain sekä huippulaadukkaiden videoiden striimaamisen. Puhelimessa on 6,1 tuuman Super Retina XDR-näyttö sekä uusi kahden kameran järjestelmä. Kamerassa oleva yötila takaa, että laadukkaita kuvia pystyy tarkkarajaisesti ottamaan myös pimeällä. Vaikka puhelin pääsisi tipahtamaan kovalle alustalle, takaa puhelimassa oleva Ceramic Shield neljä kertaa paremman pudotuskestävyyden.

iPhone 12 lyhyesti:

 • Näytön koko 6,1 tuumaa
 • Sisäistä muistia 64 Gt
 • Kamera 12 MP + etukamera 12 MP
 • Prosessori A14 Bionic
 • Käyttöjärjestelmä iOS 14

Toista sijaa pitävä Xiaomi Redmi Note 10 5G-puhelin haastaa kattavilla ominaisuuksillaan muut 5G-puhelimet. Videoiden katselu ja pelien pelaaminen sujuu puhelimella ketterästi eikä akku kulu nopeasti edes pidempikestoisen elokuvan katselun aikana, koska puhelin on varustettu 7 nm:n prosessilla valmistetulla MediaTek Dimenisty 700 -kahdeksanydinsuorittimella sekä Dual 5G SIM -ratkaisulla. Näytön koko Xiaomissa on jopa 6,5 tuumaa ja 90 Hz:ä. Lisäksi puhelimen kolmoiskameralla kuvaat upeita valokuvia läheltä ja kaukaa.

Xiaomi Redmi Note 10 5G-puhelin lyhyesti:

 • Näytön koko 6,5 tuumaa
 • Sisäistä muistia 128 Gt
 • Kamera 48 MP + etukamera 8 MP
 • Käyttöjärjestelmä Android 11 + MIUI 12

Tiukkaan kymmenen myydyimmän puhelimen kärkeen sijoittuu tottakai myös Samsung Galaxy A21s. Tämä puhelin sopii varmasti henkilölle, joka tykkää ottaa kuvia itsestä ja muista. Puhelin on varustettu jopa neljällä kameralla – 48 MP:n neloiskamera sekä 13 MP:n selfiekamera. Live Focus-toiminnolla pystyy myös ottamaan huikean hienoja taustatehoilla olevia henkilö-,eläin-ja ruokakuvia. Upea Infinity-O -näyttö on 6,5 tuumainen ja äänentoisto huippulaatua videoiden katseluun ja pelien pelaamiseen.

Samsung Galaxy A21s lyhyesti:

 • Näytön koko 6,5 tuumaa
 • Sisäistä muistia 32 Gt
 • Neloiskamera 48 MP + etukamera 13 MP
 • Käyttöjärjestelmä Android 10
 • Prosessori 2,0 GHz

OnePlus Nord CE 5G-puhelin on monelle hieman vieraampi malli, mutta on ansainnut sijoituksen TOP 10 -listalla. Puhelimessa on monipuolinen 65MP:n kolmoiskamera ja suuri 6,43 tuuman näyttö. Muita hyviä ominaisuuksia ovat muun muassa; yökuvatila, ohut muotoilu, ultralaajakulmalinssi tarkkojen yksityiskohtien kuvaamiseen sekä nopea 5G-yhteys. OnePlus Nord pitää sisällään kaiken, mutta ei mitään ylimääräistä.

OnePlus Nord CE 5G-puhelin lyhyesti:

 • Näytön koko 6,43 tuumaa
 • Sisäistä muistia 128 Gt
 • Kolmoiskamera 64 MP + etukamera 16 MP
 • Käyttöjärjestelmä Android 11 + OxygenOS 11
 • Prosessori Qualcomm Snapdragon 750 5G -suoritin

Sopiva puhelinliittymä puhelimeen

Voit valita hankkimaasi matkapuhelimeen, minkä tahansa puhelinliittymän. Puhelimen merkillä ja mallilla ei ole väliä, vaan ratkaisevaa on, minkähintaisen liittymän puhelimeesi haluat ja mitä ominaisuuksia haluat liittymääsi?

Suosittelemme tutustumaan alkuun kaikkiin neljään suurimpaan operaattoriin, jotta saat laajemman kuvan, millaisia liittymiä on tarjolla? Tämä ei vie kauan aikaasi, koska Vertaaliittymät.fi sivusto on rakennettu niin, että puhelinliittymien vertailu onnistuu vaivattomasti. Muista tutustua myös 5G-liittymiin, jotta saat huippulaadukkaasta puhelimestasi kaiken hyödyn irti.

Voit myös katsella pelkästään valitsemasi operaattorin liittymiä: Telia liittymät, Moi liittymät, DNA liittymät, Elisa liittymät tai valita “Näytä kaikki operaattorit.

Kun olet tehnyt tarkemman vertailun ja valinnut itsellesi tai muulle perheenjäsenelle sopivan liittymän (lapselle liittymä) klikkaa kohtaa “tilaa” ja pääset operaattorin sivulle tekemään liittymäsopimuksen loppuun saakka. Liittymävaihdos tai uuden liittymän otto onnistuu helposti operaattorin sivuilla – he hoitavat nykyisen liittymän irtisanomisen ja kun kaikki on kunnossa saat operaattorilta viestin, kun voit asentaa uuden SIM- tai sSIM-kortin puhelimeesi.

Liittymävaihdoksen yhteydessä saat pitää nykyisen puhelinnumerosi, vaihtaa sen uuteen tai ottaa salaisen numeron.

Suomi.fi sivustolla kerrotaan, että puhelinnumeron voi salata liittymäoperaattorin kautta. Useimmilla operaattoreilla on tarjolla verkkopalvelu, jossa voi muokata liittymän asetuksia ja estää tietojen näkymisen kaupallisissa numeropalveluissa. Kun vaihdat liittymää, muista tehdä kielto uudelleen.

Vertaa Liittymät
Logo