Black Friday 2021 tarjoukset

Black Friday 2021 tarjoukset

Black Friday on jo monena vuonna ajoittunut marraskuun loppuun. Tänä vuonna Black Friday ostopäivää vietetään pe 26.11.2021, mutta useilla kaupoilla tarjoukset ovat voimassa koko viikonlopun ajan. Tartu sinäkin hurjiin tarjouksiin ja aloita jouluun valmistautuminen mustasta perjantaista. 

 

Black Friday, Black Week ja Cyper Monday

Black Friday osuu aina Yhdysvaltain kiitospäivän jälkeiseen välipäivään, joka on marraskuun neljäs torstai. Alkuun perjantaina kaupoilla oli satunnaisia tarjouksia, mutta viimeisten vuosien aikana päivä on saanut hurjan suosion ja tämä näkyy yritysten panostuksena päivään. Mukaan tempaukseen ovat lähteneet hyvin monenlaiset liikkeet, kuten esimerkiksi vaate- ja urheiluliikkeet, elektroniikkaliikkeet, kenkä- ja laukkukaupat, hotellit, leluliikkeet ja jopa matkatoimistot. Alennuspäivänä suosituimpia myytäviä tuotteita on vuodesta toiseen matkapuhelimet, televisiot, pelit, merkkivaatteet sekä urheiluvarusteet. Tyypillisesti sellaiset tuotteet, jotka muuten ovat melko kalliita normaalihinnalla.

Nykyään Black Friday ulottuu monella liikkeellä jopa viikon mittaiseksi. Tällöin puhutaan Black Week viikosta, joka kestää 23.11 – 28.11. 2021 välisen ajan. Tämän lisäksi puhutaan usein myös Black Friday viikonlopun jälkeisestä maanantaista, joka on saanut nimen Cyper Monday. Päivä ei ole vielä niin tunnettu, mutta mielenkiinnon lisäämiseksi usein kyseiseen maanantaihin on panostettu viikonloppuakin paremmilla tarjouksilla.

 

Black Friday 2021 odotetuimmat tarjoukset

Joka vuosi lähes joka tuoteryhmästä tulee hyviä tarjouksia myyntiin.

Tänä vuonna Black Friday tarjouksia odotellaan muun muassa näistä:

  • Matkapuhelimet: Apple iPhone 11 ja Xiaomi Redmi
  • Älykellot: Polar Ignite, Polar Vantage
  • Pelikonsolit: Sony PlayStation 5
  • Kannettavat tietokoneet: MacBookit, HP
  • Näytönohjaimet: PCI Express
  • Urheiluvälineet: laskettelusukset, jääkiekkovarusteet, fitness
  • Lelut: Interaktiiviset lelut, radio-ohjattavat autot ja legot
  • Kuulokkeet: Bose ja Sony
  • Puhelinliittymät: Elisa, Telia ja DNA

Esimerkiksi suosituimmat ja myydyimmät matkapuhelimet, kuulokkeet sekä kannettavat tietokoneet ostetaan usein nuorille Black Friday alennuspäivänä. Näin säästöä voi tulla useita satoja euroja. Lelumyynti vilkastuu myös huomattavasti marraskuun lopulla.

 

Black Friday ostosten suunnittelu etukäteen

Alennusmyyntipäivillä voi pää mennä pyörälle ja tilattua vähän, mitä sattuu. Kannattaakin jo ennen Black Friday päivää suunnitella, mistä on jo pidempään haaveillut ja minkä voisi nyt hyvällä tarjouksella ostaa verkosta. Tarvittaessa voi tehdä myös valmiiksi joululahjalistaa ja katsoa löytyykö Black Friday alennuksilla kyseisiä tuotteita.

Ei asiaa kuitenkaan kannata ottaa vakavasti, mutta hintatietoinen on syytä olla. Monia tuotteita saa Black Friday päivänä halvemmalla kuin muulloin, mutta varmistaakseen, että näin on, kannattaa hintoja vertailla jo ennen kyseistä päivää. Näin pystyy varmistamaan, että alennus on oikeasti kohdallaan, kun tarjouksia on tarjolla.

 

Black Friday päivän peruuttamis – ja palautusoikeudet

Kun tilaat tuotteen verkkokaupasta EU:n sisällä sinulla on 14 päivän peruuttamis- ja palautusoikeus, vaikka kyse olisi tarjoustuotteen ostamisesta.

14 päivän sisällä toimituksen vastaanottamisesta voit palauttaa ehjän, käyttämättömän tuotteen alkuperäisessä pakkauksessaan takaisin verkkokaupalle.

Muista kuitenkin, jos ostamasi tuote on sinetillä suljettu, tulee sinetin olla ehjä (eli et saa olla avannut tuotepakettia) palautuksen yhteydessä.

Myöskään mukeja, T-paitoja, tyynyliinoja, yms. omalla logolla varustettuna ei voi palauttaa.

Verkkokaupalla on oikeus veloittaa palautuksesta maksu, mutta useissa verkkokaupoissa tuotteen palauttaminen on ilmaista. Tarkista asia kuitenkin ennen tilaamista.

Ennen tilaamista on hyvä tutustua kyseisen verkkokaupan peruuttamis- ja palautuskäytäntöihin, koska nämä vaihtelevat liikkeiden välillä.

Vertaa Liittymät
Logo