Kilpailuta sähkö

Valitse uusi ja edullinen sähköliittymä

Tutustu alla oleviin sähköliittymätarjouksiin ja hyödynnä edut:

Kotimaan Energian huipputarjous:

Fortum Valio – Ensimmäinen kuukausi 0 €

Fortum Vakaa – Sähköa vakaalla hinnalla

Sähkömittari – Kilpailuta sähköliittymäsi

Kilpailuta sähkö helposti ja nopeasti

Sähkön kilpailuttaminen kannattaa suorittaa säännöllisin väliajoin.

VertaaLiittymät.fi palvelussa kilpailutat sähkösopimuksen vain muutamassa minuutissa.

Sähkön kilpailuttaminen on tehty kuluttajalle helpoksi selkeän sähkövertailutaulukon avulla. Taulukko päivittyy automaattisesti, joten esillä olevat sähköliittymät ovat aina paikkansa pitäviä. Enää kuluttajan ei tarvitse surffailla sivustolta sivustolle löytääkseen edullisimman sähkösopimuksen, vaan nyt kilpailuttamisen voi hoitaa yhdeltä istumalta kotisohvalla.

Edullisin sähkösopimus löytyy, kun tarkastelee sähköyhtiöistä koottua listausta tarkemmin. Suoralta kädeltä ei voida sanoa, mikä sähkösopimuksista on juuri se edullisin vaihtoehto, koska sähkön hinta vaihtelee ja edut muuttuvat. Kun sinun on ajankohtaista kilpailuttaa sähkösi uudelleen, tee se taulukkoa apuna käyttäen.

Ota sähkösopimusta valittaessasi huomioon taloutesi sähkön kulutuksen tarve, katso nykyisestä sähkölaskusta kuinka paljon kotitaloudessanne kuluu sähköä ja millainen energiamuoto sekä sopimustyyppi olisi talouteenne paras.

 

Kuluttaja voi vaikuttaa sähkön hintaan

Sähkölasku muodostuu kolmesta tekijästä; sähköenergian hinnasta, sähkönsiirron hinnasta sekä sähköverosta.

Kuluttaja voi vaikuttaa omalta osaltaan sähköenergian hintaan kilpailuttamalla sähkösopimuksensa useiden sähkönmyyjien välillä. Niistä kuluttaja näkee listauksen ylläolevasta taulukosta. Sähköenergian vertailu on tehty kuluttajalle mahdollisimman helpoksi listaamalla sähköyritysten hinnastot hyvin samaan muotoon. Kuluttaja näkee listauksesta muun muassa millä tavoin energia tuotetaan (tuuli-, vesi-, vai esim. aurinkovoimalla), sähkön perushinnan sekä kuinka pitkäksi aikaa sähkösopimus tulee yrityksen kanssa solmia. Kaikkiin näihin kuluttaja voi omilla valinnoillaan vaikuttaa ja säästää näin vuositasolla useita satoja euroa.

Sähkönsiirtohintaan kuluttaja ei voi vaikuttaa, koska sähkönsiirrosta vastaavat paikalliset verkkoyhtiöt ja nämä vaihtelevat asuinalueen mukaan. Myöskään sähköveron hintaan kuluttaja ei voi vaikuttaa, koska sähköveron päättää eduskunta.

 

Miksi sähkö kannattaa kilpailuttaa?

Kotitalouksilla on monenlaista menoerää kuukauden aikana. Puhelinliittymät, vakuutukset sekä myös sähkösopimus on tärkeää kilpailuttaa, kun se on ajankohtaista. Sähköalalla on kova kilpailu, joka on aina kuluttajalle eduksi. Hinnat pysyvät näin sähköenergian osalta kohtuullisen alhaalla ja valinnanvaraa löytyy. Sähköenergian hintaan kuitenkin vaikuttaa muuttuva markkinatilanne, sääolosuhteet, kysyntä sekä tarjonta. Sen vuoksi on tärkeää kilpailuttaa sähkö aina kun se on nykyisen sopimuksen osalta mahdollista, koska vuosi sitten otettu edullisin sähköenergia, ei enää tänä päivänä olekaan halvin sähkö.

Kilpailuttamalla sähkön voi säästö vuositasolla olla useita satoja euroja. Säästön suuruuteen vaikuttaa monet tekijät, joten lopullisen päätöksen uuden sähkösopimuksen solmimisesta päättää aina kuluttaja oman käyttötottumuksen ja energiamuodon mukaan.

 

Näin kilpailutat sähkön:

Kilpailuta sähkö VertaaLiittymät.fi kautta, niin säästät myös aikaa sopivan sähkösopimuksen löytämisen kanssa.

  • Valitse tuotetyyppi. Tällä tarkoitetaan, että valitset haluatko valita mittausmuodoksi esimerkiksi yö- ja aikasähkön vai esim. yleissähkön.
  • Valitse sopimuskausi: toistaiseksi voimassaoleva, vai määräaikainen 6 – 24 kuukautta.
  • Tarkista nykyinen vuosikulutus ja lisää se hakukenttään.
  • Lisää tämän hetkinen asumismuotosi.
  • Klikkaa energiamuodot omien valintojen mukaan, voit myös klikata kaikki.

Hakukone etsii antamiesi tietojen perusteella parhaat vaihtoehdot halvimmasta sähkösopimuksesta kalleimpaan. Näet myös kyseistä sähköyhtiöstä tarkemmat tiedot, sopimuskauden pituuden, käytettävät energialähteet sekä muun muassa kuukausittaisen perusmaksun.

Vertaa Liittymät
Logo