Sähkön hinta

Valitse uusi ja edullinen sähköliittymä

Tutustu alla oleviin sähköliittymätarjouksiin ja hyödynnä edut:

Kotimaan Energian huipputarjous:

Fortum Valio – Ensimmäinen kuukausi 0 €

Fortum Vakaa – Sähköa vakaalla hinnalla

Sähkömittari – Kilpailuta sähköliittymäsi

Sähkön hinta muuttuu jatkuvasti

Sähkön hinta muuttuu usein ja sen vuoksi sitä on myös hyvä pitää tarkasti silmällä.

Sähkön kilpailutus kannattaa tehdä säännöllisesti tai ainakin viimeistään silloin, kun vanha sopimus päättyy.

Kokemuksemme mukaan sähkön hinta on lähes aina korkeampi silloin, kun vanha määräaikainen sopimus päättyy ja sen tilalle tulee automaattisesti uusi sopimus.

Tämän vuoksi sinunkin kannattaa kilpailuttaa sähkösopimus palvelussamme heti, kun nykyinen sähkösopimuksesi umpeutuu.

Nykyinen käytössäsi oleva sähkösopimus voi olla toistaiseksi voimassaoleva tai määräaikainen. Toistaiseksi voimassaolevassa sähkösopimuksessa on yleensä kahden viikon irtisanomisaika, määräaikainen sopimus umpeutuu sopimuksen päättymispäivänä eikä sitä voi irtisanoa kesken sopimuskauden.

Sähkösopimus kuitenkin päättyy automaattisesti, jos asiakas muuttaa. Sähkönmyyntisopimukset koskevat aina tiettyä asuinpaikkaa ja jos asiakas muuttaa hänen tulee ilmoittaa tästä sähköntoimittajalle. Asia kannattaa hoitaa noin viikkoa ennen muuttoa, jotta tarvittavat muutokset pystytään tekemään ajallaan ilman katkoksia.

 

Mistä sähkön hinta muodostuu?

Sähkön hinta koostuu kolmesta osatekijästä; sähköenergian hinnasta, sähkön siirrosta sekä sähköverosta.

Sähkön siirron hintaan sekä sähköveroon kuluttaja ei voi vaikuttaa eikä niitä voi kilpailuttaa, koska siirtohinta on sidoksissa asuinpaikkaan ja sähköveron määrän päättää eduskunta.

Sähköenergian hintaan kotitaloudet voivat vaikuttaa kilpailuttamalla sähkön ja sitä kautta löytämään edullisen sähkösopimuksen. Sähköenergian hinta vaihtelee eri sähköä myyvien yritysten välillä ja jokaisella yrityksellä on hieman erilainen hinnoittelu. Sähköenergian hinta myös vaihtelee sähköpörssin sekä tuotannon mukaan, joten sähköenergia on syytä kilpailuttaa viimeistään siinä vaiheessa, kun määräaikainen sähkösopimus on umpeutumassa.

Kilpailuta sähkö, niin tiedät mikä on tänään sähkön hinta juuri sinulle. 

 

Miten sähkön hintaan voi itse vaikuttaa?

Jokainen kuluttaja voi omilla valinnoillaan ja toimillaan vaikuttaa sähkön hintaan omassa taloudessaan.

Kotitalouksien sähkön hinta koostuu käytetyistä kilowattitunneista ja mitä pienemmäksi sitä saa, sen edullisempi on kotitalouden sähkölasku.

Keskimäärin yhden kilowattitunnin hinta vaihtelee 5 – 7 sentin välillä, ja kilpailuttamalla sähkön pystyy tähän vaikuttamaan valitsemalla sähköyrityksen missä kWh on mahdollisimman alhainen.

Muita tapoja pienentää sähkölaskua on omat käyttötottumukset kotona.

Jos valitse sähköyhtiön, jossa on eriteltynä sekä yö – ja päiväsähkö, voi esimerkiksi miettiä voisiko lämminvesivaraaja lämmittää veden yöaikaan.

Muista tapoja säästää yleissähkössä on muun muassa valojen sammuttaminen huoneesta poistuttaessa, LED-lamppujen suosiminen, pyykin pesu vain täysillä koneellisilla sekä huonelämpötilan lasku muutamalla asteella.

Vertaa Liittymät
Logo