Lainan kilpailutus VertaaLiittymät.fi:ssä

Alla olevien palveluiden avulla tavoitat yhdellä hakemuksella jopa yli 30 eri pankkia ja muuta luotonantajaa.

Lainatarjousten pyytäminen on maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

Hae lainaa tästä!

Miten lainan kilpailutus tehdään?

Lainan kilpailuttaminen PolarBank palvelussa on yksinkertainen prosessi, joka koostuu useista vaiheista. Ensin sinun on selvitettävä lainantarve, eli minkälaista lainaa olet etsimässä ja mikä on tarkoituksesi lainan käytölle. Eri lainatyyppien kilpailutusprosessit saattavat poiketa toisistaan.

Seuraavaksi kerää tarvittavat tiedot lainan kilpailuttamiseen, kuten henkilötunnus, tulotiedot, mahdolliset velat, työtilanne ja asumismuoto. Nämä tiedot auttavat lainantarjoajia arvioimaan maksukykysi ja määrittämään lainan koron.

Valitse sitten luotettava lainojen kilpailutuspalvelu, kuten VertaaLainaa.fi, joka auttaa sinua vertailemaan eri lainantarjoajien tarjouksia ja löytämään parhaan mahdollisen lainan. Täytä lainahakemus valitsemassasi palvelussa ja anna tarvittavat tiedot. Lainahakemus lähetetään useille lainantarjoajille, jotka tekevät sinulle lainatarjouksen perustuen antamiisi tietoihin.

Kun olet jättänyt lainahakemuksen, odota rauhassa lainatarjouksia. Saat usein tarjoukset sähköpostitse tai valitsemasi kilpailutuspalvelun kautta. Vertaile saatujen lainatarjousten korkoja, maksuaikoja, lainasummia ja muita ehtoja keskenään. Tarkastele myös mahdollisia lisäkuluja, kuten avausmaksuja ja tilinhoitomaksuja.

Lopuksi valitse sinulle sopivin lainatarjous ja hyväksy se. Muista, että lainan kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään, ja voit aina hylätä kaikki saamasi tarjoukset, jos et ole tyytyväinen niihin. Lainan kilpailuttaminen on yhtä järkevää kuin sähkön kilpailutus ja puhelinliittymien kilpailutus, sillä se auttaa sinua säästämään rahaa.

Mikä on pankkilaina?

Pankkilaina on rahasumma, jonka yksityishenkilö, yritys tai muu organisaatio saa lainanantajalta, kuten palvelun Pankkilainaa.fi kautta. Pankkilainan tarkoituksena on rahoittaa esimerkiksi asunnon hankintaa, kulutustavaroita, opintoja tai investointeja. Pankkilainaa otetaan yleensä silloin, kun rahan tarve ylittää säästöjen määrän tai kun rahoitusta tarvitaan nopeasti.

Lainanantaja myöntää lainan sopimuksen perusteella, joka sisältää lainan ehdot, kuten lainasumman, takaisinmaksuajan, koron ja muut mahdolliset kustannukset. Lainansaajan on maksettava laina takaisin sovitun aikataulun mukaisesti, usein kuukausittain erissä. Lainan kustannukset koostuvat pääasiassa lainan korosta, joka on lainanantajan perimä hinta lainan käytöstä, sekä muista mahdollisista maksuista, kuten avausmaksuista ja tilinhoitomaksuista.

Lainoja on monenlaisia, ja ne voidaan luokitella esimerkiksi niiden käyttötarkoituksen, takaisinmaksuajan tai koron perusteella. Yleisiä lainatyyppejä ovat asuntolainat, kulutusluotot, opintolainat ja autolainat. Lainojen kilpailuttaminen on tärkeää, sillä se auttaa löytämään parhaan ja edullisimman lainan tarpeisiin.

Lainan saaminen edellyttää yleensä hyviä luottotietoja, joiden avulla lainanantaja arvioi lainansaajan maksukykyä. Luottotiedot kertovat, onko henkilöllä aiemmin ollut maksuhäiriöitä tai velkoja, jotka voivat vaikuttaa hänen kykyynsä maksaa laina takaisin. Jos luottotiedot ovat kunnossa, lainan saaminen on yleensä helpompaa ja edullisempaa, sillä lainanantaja näkee lainansaajan luotettavampana asiakkaana.

Mitä eroja eri lainatuotteilla on?

Eri lainatuotteet on suunniteltu erilaisiin tarkoituksiin ja tarpeisiin, ja niillä on omat erityispiirteensä, kuten korko, laina-aika ja ehdot. Tässä tarkastellaan joitakin yleisiä lainatuotteita ja niiden eroja.

Asuntolaina on yleisin pitkäaikainen laina, joka myönnetään asunnon hankkimista tai rakentamista varten. Asuntolainoilla on tyypillisesti alhaisempi korko verrattuna muihin lainatyyppeihin, koska lainan vakuutena toimii yleensä itse ostettava asunto. Asuntolainojen takaisinmaksuaika on yleensä pitkä, usein jopa 15–30 vuotta.

Kulutusluotto on joustava laina, joka on tarkoitettu esimerkiksi auton hankintaan, remonttiin tai muihin kulutustarkoituksiin. Kulutusluottoja on monenlaisia, kuten vakuudellisia ja vakuudettomia luottoja, joissa saa lainaa heti tilille. Vakuudettomat kulutusluotot ovat yleensä kalliimpia, koska niiden korko on korkeampi. Kulutusluottojen takaisinmaksuaika on yleensä lyhyempi kuin asuntolainojen, ja se voi vaihdella muutamasta kuukaudesta useisiin vuosiin. Löydät lisää tietoa nopeista lainoista palvelusta Lainaaheti247.fi.

Opintolaina on erityisesti opiskelijoille tarkoitettu laina, joka auttaa kattamaan opiskelun aikaisia kuluja, kuten asumista, opiskelumateriaaleja ja elinkustannuksia. Opintolainoilla on yleensä alhainen korko, ja niiden takaisinmaksu alkaa usein vasta opintojen päätyttyä.

Autolaina on erityisesti ajoneuvon hankintaa varten tarkoitettu laina, ja se voi olla joko vakuudellinen tai vakuudeton. Vakuudellisessa autolainassa ajoneuvo toimii lainan vakuutena, ja sen korko on yleensä matalampi kuin vakuudettoman autolainan. Autolainojen takaisinmaksuaika on yleensä muutamasta vuodesta jopa seitsemään vuoteen.

Yhdistelylaina on laina, jolla maksetaan useita pienempiä lainoja. Voit lukea lisää yhdistelylainasta palvelusta Yhdistelylainaa.fi.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä erilaisista lainatuotteista, ja lainamarkkinoilla on monia muitakin vaihtoehtoja. On tärkeää ymmärtää lainatuotteiden eroja, jotta voit valita itsellesi sopivimman lainan tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi.

Miten voin parantaa mahdollisuuksiani saada lainaa?

Lainan saaminen voi olla haastavaa tietyissä tilanteissa, mutta onneksi on olemassa useita tapoja parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa. Tässä on muutamia vinkkejä, joita voit noudattaa:

 1. Huolehdi luottotiedoistasi: Luottotietosi ovat tärkeä tekijä lainan saamisessa. Varmista, että sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja että maksat laskusi ajallaan. Mikäli sinulla on ollut maksuvaikeuksia aiemmin, pyri korjaamaan tilanne ja hoitamaan velat pois ennen kuin haet uutta lainaa.
 2. Vähennä velkaantumista: Lainanantajat arvioivat velkaantumisastettasi eli sitä, kuinka paljon velkaa sinulla on suhteessa tuloosi. Yritä vähentää nykyisiä velkojasi ja välttää uusien velkojen ottamista ennen kuin haet lainaa.
 3. Säännölliset tulot: Lainanantajat arvostavat säännöllisiä tuloja, koska ne osoittavat, että sinulla on kyky maksaa laina takaisin. Vakituinen työ tai pitkäaikainen sopimus parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa.
 4. Käytä lainan lisäksi säästöjäsi: Erityisesti asuntolainaa hakiessasi on hyvä osoitus lainanantajalle, että olet säästänyt osan tarvittavasta rahasummasta etukäteen. Tämä vähentää lainanantajan riskiä ja parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa.
 5. Hae yhteishakijan kanssa: Mikäli sinulla on puoliso tai läheinen ystävä, joka on valmis hakea lainaa kanssasi, voit parantaa lainansaantimahdollisuuksiasi. Yhteishakijan kanssa haettu laina tarkoittaa, että molemmat hakijat ovat vastuussa lainan takaisinmaksusta, ja lainanantaja voi luottaa paremmin lainan takaisinmaksukykyyn.
 6. Vertaile lainatarjouksia: Lainan kilpailuttaminen on tärkeää, sillä se auttaa sinua löytämään parhaan ja edullisimman lainan tarpeisiisi. Eri lainanantajat saattavat arvioida hakemuksesi eri tavoin, joten vertailemalla tarjouksia voit löytää itsellesi sopivan lainan.
 7. Kartoita ja vertaa lainoja & erilaisia lainanantajia: Pankkien lisäksi myös muut lainapalvelut, kuten luottoyhtiöt, vertaislainapalvelut, ja lainavertailut kuten Vertaa-lainoja.fi voivat tarjota lainoja. Tutustu eri lainanantajiin ja harkitse heidän tarjoamiaan lainavaihtoehtoja, jotta löydät parhaiten omaan tilanteeseesi sopivan ratkaisun.
 8. Neuvottele lainaehdoista: Joissain tapauksissa voit neuvotella lainan ehdoista, kuten korosta, maksuajasta tai mahdollisista lisäkuluista. Ole avoin ja rehellinen omasta taloudellisesta tilanteestasi ja keskustele lainanantajan kanssa siitä, miten voisit parantaa lainaehdotuksiasi.
 9. Selvitä lainan käyttötarkoitus: Lainanantajat haluavat tietää, mihin tarkoitukseen laina on tarkoitettu. Ole valmis selittämään, miksi tarvitset lainaa ja miten aiot käyttää sitä. Tämä voi auttaa sinua saamaan paremman lainatarjouksen.

Nämä vinkit voivat auttaa sinua parantamaan mahdollisuuksiasi saada lainaa. Muista kuitenkin, että jokainen lainanhakijan tilanne on erilainen, ja lopullinen päätös lainan myöntämisestä riippuu lainanantajasta ja heidän arvioistaan. Ole valmis esittämään todisteita tuloistasi ja taloudellisesta tilanteestasi, jotta lainanantaja voi tehdä tarkan arvion maksukyvystäsi.

Lainojen kilpailuttaminen auttaa säästämään

Lainojen kilpailuttaminen on tärkeä osa lainanhakuprosessia, koska se voi auttaa sinua säästämään merkittävästi rahaa lainan kuluissa ja koroissa. Kun kilpailutat lainasi useiden eri lainanantajien kesken, saat paremman käsityksen siitä, millaisia lainatarjouksia ja -ehtoja markkinoilla on tarjolla. Tämä auttaa sinua löytämään parhaan ja edullisimman lainan, joka sopii omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

Lainojen kilpailuttamisen hyötyjä ovat muun muassa:

 • Alhaisemmat korot: Kilpailuttamalla lainan voit löytää tarjouksen, jossa lainan korko on matalampi kuin muissa tarjouksissa. Alhaisempi korko tarkoittaa, että maksat vähemmän rahaa lainan kuluissa pitkällä aikavälillä.
 • Paremmat lainaehdot: Kilpailuttamalla lainan voit löytää tarjouksen, joka sisältää esimerkiksi pidemmän maksuajan, joustavammat takaisinmaksuehdot tai vähemmän lisäkuluja. Nämä tekijät voivat auttaa sinua säästämään rahaa ja tehdä lainan takaisinmaksusta helpompaa.
 • Räätälöidyt lainaratkaisut: Eri lainanantajilla on erilaisia lainatuotteita ja -palveluita, joten kilpailuttamalla voit löytää itsellesi sopivimman ratkaisun. Voit valita lainan, joka vastaa parhaiten omia tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.

Lainojen kilpailuttaminen on yleensä helppoa ja vaivatonta. Voit käyttää verkossa toimivia lainavertailupalveluita, joiden avulla voit nopeasti ja helposti vertailla eri lainanantajien tarjoamia lainatarjouksia. Näin saat kattavan kuvan siitä, millaisia lainavaihtoehtoja on tarjolla, ja voit tehdä perustellun päätöksen siitä, mikä laina sopii sinulle parhaiten.

Muista, että lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään, joten voit huoletta pyytää useita lainatarjouksia eri lainanantajilta. Tämä auttaa sinua vertailemaan tarjouksia ja löytämään sen, joka vastaa parhaiten omia tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.

Lainojen kilpailutus paljastaa erot pankkien välillä

Lainojen kilpailuttaminen on tehokas tapa saada selville, miten pankit ja muut lainanantajat eroavat toisistaan. Kun kilpailutat lainasi, saat mahdollisuuden vertailla eri tarjouksia ja huomata, miten pankkien ja muiden rahoituslaitosten välillä on eroja koroissa, kuluissa ja lainaehdoissa. Tämä auttaa sinua tekemään tietoon perustuvan päätöksen siitä, mistä hakea lainaa.

Lainojen kilpailutus voi paljastaa seuraavia eroja pankkien välillä:

 1. Korkoerot: Pankkien ja rahoituslaitosten välillä voi olla merkittäviä korkoeroja. Kilpailuttamalla lainan voit huomata, mitkä pankit tarjoavat matalimpia korkoja ja millaiset korot ovat yleisiä markkinoilla. Tämä auttaa sinua löytämään edullisimman lainan ja säästämään rahaa.
 2. Lainaehdot: Eri pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat erilaisia lainaehtoja, kuten maksuaikaa, mahdollisia lyhennysvapaita kuukausia ja muita joustoja. Kilpailuttamalla lainan saat paremman käsityksen siitä, mitkä lainaehdot sopivat sinulle parhaiten ja mistä niitä on saatavilla.
 3. Lisäkulut: Pankkien välillä voi olla eroja myös lainan lisäkuluissa, kuten avausmaksuissa, nostokuluissa ja palvelumaksuissa. Kilpailuttamalla lainan voit verrata näitä kuluja ja valita lainanantajan, joka tarjoaa sinulle edullisimmat ja sopivimmat ehdot.
 4. Palvelu ja asiakaspalvelu: Lainanhakuprosessiin liittyy usein paljon kysymyksiä ja epäselvyyksiä, ja hyvä asiakaspalvelu voi olla tärkeä tekijä valitessasi lainanantajaa. Kilpailuttamalla lainan voit kokea, millaista palvelua ja asiakaspalvelua eri pankit tarjoavat, ja valita sen, joka vastaa parhaiten omia odotuksiasi.

Lainojen kilpailuttaminen auttaa sinua ymmärtämään pankkien ja rahoituslaitosten välisiä eroja, mikä puolestaan auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen lainaratkaisun omiin tarpeisiisi. Muista, että lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään, joten voit rauhassa vertailla eri tarjouksia ennen päätöksen tekemistä.

Lainat voi kilpailuttaa pankkia vaihtamatta

Monet lainanhakijat saattavat olla tietämättömiä siitä, että lainojen kilpailuttaminen on mahdollista ilman pankin vaihtamista. Kilpailuttaminen tarkoittaa useiden lainatarjousten vertailua eri pankkien ja rahoituslaitosten kesken, ja tämä prosessi voi auttaa sinua saamaan paremman kuvan eri lainavaihtoehdoista ja löytämään itsellesi sopivimman ja fiksumman lainan.

Vaikka omasta pankistasi saatetaan tarjota sinulle ensisijaisesti lainaa, ei ole mitään estettä kilpailuttaa lainaa myös muiden pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Tässä muutamia vinkkejä lainojen kilpailuttamiseen ilman pankkia vaihtamatta:

 1. Käytä lainavertailupalveluita: Verkossa toimivat lainavertailupalvelut ovat erinomainen tapa kilpailuttaa lainoja ilman pankin vaihtamista. Näiden palveluiden avulla voit vertailla eri lainanantajien tarjoamia korkoja, kuluja ja ehtoja ja löytää parhaan mahdollisen lainatarjouksen.
 2. Pyydä lainatarjouksia useilta lainanantajilta: Lainatarjousten pyytäminen useilta eri lainanantajilta auttaa sinua vertailemaan lainoja ja saamaan käsityksen siitä, mitä markkinoilla on tarjolla. Voit pyytää tarjouksia sähköpostitse, puhelimitse tai verkkopalveluiden kautta.
 3. Neuvottele omassa pankissasi: Kun olet saanut useita lainatarjouksia, voit neuvotella omassa pankissasi paremmista lainaehdoista. Pankkisi saattaa olla halukas vastaamaan kilpailijoiden tarjouksiin tai jopa tarjoamaan sinulle paremman lainan.
 4. Valitse paras tarjous: Kun olet vertaillut eri lainatarjouksia, voit valita itsellesi parhaiten sopivan lainan. Muista, että lainan kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään, joten voit valita tarjouksen, joka on sinulle edullisin ja sopivin, vaikka se tulisi omasta pankistasi.

Lainojen kilpailuttaminen ilman pankin vaihtamista on helppoa ja vaivatonta, ja se voi auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen lainan omiin tarpeisiisi. Tämä prosessi auttaa sinua säästämään rahaa ja varmistamaan, että saat lainan, joka sopii sinulle ja taloudelliselle tilanteellesi parhaiten.

Kun kilpailutat lainan, kiinnitä huomiota laina-aikaan

Lainan kilpailuttaminen on tärkeä osa lainanhakuprosessia, sillä se auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen lainan omiin tarpeisiisi. Yksi keskeinen tekijä, johon sinun tulisi kiinnittää huomiota kilpailuttaessasi lainaa, on laina-aika. Laina-aika vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin ja takaisinmaksun joustavuuteen, joten sen huomioiminen on ensiarvoisen tärkeää.

Laina-aika tarkoittaa ajanjaksoa, jonka kuluessa laina tulee maksaa takaisin lainanantajalle.

Laina-ajan pituudella on useita vaikutuksia lainan kuluihin ja takaisinmaksuun:

 1. Korkokulut: Mitä pidempi laina-aika on, sitä enemmän korkokuluja kertyy laina-ajan kuluessa. Toisaalta, lyhyempi laina-aika tarkoittaa yleensä suurempia kuukausieriä, mutta pienempiä korkokuluja pitkällä aikavälillä.
 2. Kuukausittainen takaisinmaksuerä: Laina-ajan pituus vaikuttaa kuukausittaisen takaisinmaksuerän suuruuteen. Mitä pidempi laina-aika on, sitä pienemmät ovat kuukausittaiset maksuerät, mutta samalla korkokuluja kertyy enemmän. Lyhyempi laina-aika puolestaan tarkoittaa suurempia kuukausieriä, mutta nopeampaa velan lyhentämistä.
 3. Joustavuus: Laina-ajan pituus vaikuttaa myös takaisinmaksun joustavuuteen. Pidemmällä laina-ajalla saatat saada enemmän joustoa takaisinmaksuun, kuten lyhennysvapaita kuukausia tai mahdollisuuden maksaa lainaa takaisin nopeammin ilman lisäkuluja. Lyhyemmällä laina-ajalla nämä joustomahdollisuudet voivat olla rajallisemmat.

Kun kilpailutat lainaa, on tärkeää vertailla eri lainatarjouksia huomioiden laina-ajan pituus ja sen vaikutukset kuluihin ja takaisinmaksuun. Mieti, mikä laina-aika sopii parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi ja elämäntilanteeseesi. Voit pyytää lainatarjouksia eri laina-ajoilla ja vertailla niitä keskenään, jotta löydät itsellesi sopivimman ratkaisun.

Muista, että lainan kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään, joten voit rauhassa vertailla eri lainatarjouksia ja valita sen, joka tarjoaa sinulle parhaiten sopivan laina-ajan ja -ehdot. Älä pelkästään keskity lainan korkoon, vaan ota huomioon myös laina-aika ja sen vaikutukset kokonaiskustannuksiin sekä takaisinmaksun joustavuuteen.

On hyvä muistaa, että laina-aikaa voi usein neuvotella lainanantajan kanssa. Jos olet saanut useita lainatarjouksia eri laina-ajoilla ja huomaat, että jokin toinen laina-aika sopisi sinulle paremmin, voit keskustella lainanantajan kanssa ja kysyä, olisiko heillä mahdollisuus tarjota sinulle sopivampaa laina-aikaa.

Lainojen kilpailuttaminen on tärkeä osa lainanhakuprosessia, ja laina-ajan huomioiminen on keskeinen tekijä löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan lainan. Tee huolellinen vertailu ja valitse laina, joka tarjoaa sinulle sopivan laina-ajan ja joustavat takaisinmaksuehdot, jotta voit hallita lainan takaisinmaksua mahdollisimman hyvin ja minimoida korkokulut pitkällä aikavälillä.

Kilpailuta laina – Lainojen vertailupalvelussa tavoitat jopa yli 30 lainanantajaa

Lainojen kilpailuttaminen on tärkeä osa lainanhakuprosessia, sillä se auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen lainan omiin tarpeisiisi. Lainojen vertailupalvelut ovat erinomainen apuväline lainojen kilpailuttamiseen, sillä ne mahdollistavat useiden eri lainanantajien tarjousten vertailun yhdellä kertaa. Lainojen vertailupalvelussa voit tavoittaa jopa yli 30 erilaista lainanantajaa, mikä tekee lainojen kilpailuttamisesta nopeaa ja vaivatonta.

Kun käytät lainojen vertailupalvelua, sinun tarvitsee täyttää vain yksi hakemus, ja palvelu välittää sen useille eri lainanantajille puolestasi. Tämän ansiosta saat useita lainatarjouksia, joita voit vertailla rauhassa ja valita itsellesi parhaiten sopivan lainan. Lainojen vertailupalvelu on helppo ja tehokas tapa kilpailuttaa laina ilman, että sinun tarvitsee ottaa yhteyttä jokaiseen lainanantajaan erikseen.

Lainojen vertailupalvelun käyttäminen on yleensä maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään. Voit siis vapaasti tutustua eri lainatarjouksiin ja valita niistä itsellesi parhaiten sopivan. Lainojen vertailupalvelussa saatat löytää lainanantajia, joihin et olisi muutoin törmännyt, ja näin voit varmistaa, että saat markkinoilla olevista vaihtoehdoista parhaan mahdollisen lainan.

Lainojen vertailupalvelu auttaa sinua löytämään lainan, jolla on sinulle sopivat ehdot, kuten korko, laina-aika ja lisäkulut. Lisäksi vertailupalvelu säästää aikaa, sillä sinun ei tarvitse itse etsiä ja ottaa yhteyttä jokaiseen lainanantajaan erikseen.

Kun kilpailutat lainan lainojen vertailupalvelussa, voit olla varma, että olet kartoittanut laajasti eri vaihtoehtoja ja löytänyt itsellesi parhaiten sopivan lainan. Tämä voi auttaa sinua säästämään rahaa ja saamaan lainan, joka on räätälöity juuri sinun tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi.

Usein kysytyt kysymykset aiheesta: Lainan kilpailutus

Lainojen kilpailuttaminen on tärkeää, koska se auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen lainan omiin tarpeisiisi. Vertailemalla eri lainanantajien tarjouksia voit saada paremman korkotason, joustavammat takaisinmaksuehdot ja alhaisemmat lainakulut. Kilpailuttaminen myös auttaa sinua ymmärtämään paremmin erilaisia lainavaihtoehtoja ja valitsemaan itsellesi sopivimman lainan.

Lainan kilpailuttaminen voidaan tehdä käyttämällä lainavertailupalveluita verkossa, pyytämällä lainatarjouksia useilta eri lainanantajilta suoraan tai neuvottelemalla omassa pankissasi. Vertaa eri lainatarjouksia huomioiden korko, laina-aika, lisäkulut ja muut ehdot, jotta löydät parhaiten sopivan lainan.

Kyllä, voit kilpailuttaa lainan ilman pankin vaihtamista. Voit pyytää lainatarjouksia useilta eri lainanantajilta, vertailla niitä keskenään ja neuvotella omassa pankissasi paremmista lainaehdoista. Lainan kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään, joten voit valita tarjouksen, joka on sinulle edullisin ja sopivin, vaikka se tulisi omasta pankistasi.

Lainatarjousten määrä riippuu omista tarpeistasi ja siitä, kuinka laajasti haluat kartoittaa eri vaihtoehtoja. Yleensä on suositeltavaa pyytää vähintään 3-5 erilaista lainatarjousta, jotta saat kattavan kuvan eri lainanantajien tarjoamista ehdoista ja koroista. Lainavertailupalveluiden avulla voit tavoittaa jopa yli 30 lainanantajaa yhdellä hakemuksella, mikä tekee kilpailuttamisesta entistä helpompaa.

Useimmat lainojen vertailupalvelut ovat maksuttomia kuluttajille, ja ne rahoittuvat yhteistyökumppaneiden kautta. Palvelun käyttäminen ei myöskään sido sinua mihinkään, joten voit rauhassa vertailla eri laina tarjouksia ja valita niistä itsellesi parhaiten sopivan. On kuitenkin hyvä huomioida, että joissakin palveluissa saattaa olla piilokuluja tai maksullisia lisäpalveluita, joten kannattaa aina tarkistaa palvelun ehdot ennen käyttöä.

Kyllä, voit kilpailuttaa myös olemassa olevan lainan. Tällöin etsit uutta lainaa, jolla maksat pois vanhan lainan kokonaan. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi, jos olet saanut paremman korkotarjouksen toisesta pankista tai haluat yhdistää useita pienempiä lainoja yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Muista kuitenkin huomioida mahdolliset ylimääräiset kulut, kuten lainan avausmaksut tai varhaisen takaisinmaksun kulut, ennen kuin päätät kilpailuttaa olemassa olevan lainasi.

Lainan kilpailuttamisen kesto riippuu siitä, miten monta lainatarjousta haluat pyytää ja kuinka laajasti haluat vertailla eri vaihtoehtoja. Lainavertailupalveluiden avulla voit saada useita lainatarjouksia nopeasti, usein jopa saman päivän aikana. Sen jälkeen sinulla on yleensä määrätty aika tutustua tarjouksiin ja tehdä päätös. Lainan kilpailuttaminen vie yleensä muutamasta päivästä viikkoon, riippuen siitä, kuinka nopeasti saat tarjouksia ja kuinka kattavasti haluat vertailla niitä.

Vertaa Liittymät
Logo