Kilpailuta puhelinliittymät

Palvelussamme vertailet helposti Suomen suosituimpien operaattoreiden puhelinliittymät.

Valitse operaattori jonka liittymätarjoukset haluat nähdä:

Telia liittymät

Moi liittymät

Kaikki puhelinliittymät:

Tässä tämän hetken suosituimmat liittymätarjoukset.

Vertaa ja valitse juuri sinulle sopivin puhelinliittymä.

Uusimmat blogitekstit:

Puhelinliittymän valitseminen

Puhelinliittymän valitseminen voi olla haastavaa, sillä tarjolla on useita eri vaihtoehtoja erilaisilla hinnoilla ja ominaisuuksilla. Tässä kappaleessa käsitellään joitakin tärkeitä seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon puhelinliittymää valitessa.

 1. Tarpeet ja käyttö: Ennen kuin valitset puhelinliittymän, mieti, millaiseen käyttöön sitä tarvitset. Tarvitsetko esimerkiksi runsaasti puheaikaa, tekstiviestejä tai datayhteyttä? On tärkeää löytää liittymä, joka vastaa tarpeitasi, mutta ei sisällä turhia ominaisuuksia, joita et käytä.
 2. Hinta ja sopimuksen kesto: Hinnat vaihtelevat huomattavasti eri operaattoreiden ja liittymätyyppien välillä. Valitse hinta, joka sopii budjettiisi, mutta älä unohda tarkistaa myös sopimuksen kestoa. Pitkäaikaiset sopimukset voivat olla edullisempia kuin lyhytaikaiset, mutta niiden peruuttaminen voi olla hankalaa.
 3. Operaattorin kattavuus: Tutki, kuinka hyvin operaattori kattaa alueesi ja kuinka hyvä signaali alueellasi on. Jos matkustat usein tai käytät puhelinta liikkuessasi, varmista, että operaattorilla on hyvä kattavuus myös matkakohteissasi.
 4. Lisäpalvelut: Monilla operaattoreilla on tarjolla erilaisia lisäpalveluita, kuten maksullisia datapaketteja, ilmaisia tekstiviestejä tai etuhintoja puheluista ulkomailla. Tarkista, ovatko nämä palvelut sinulle hyödyllisiä ja mitä ne maksavat.
 5. Asiakaspalvelu: Valitse operaattori, jolla on hyvä asiakaspalvelu ja joka vastaa kysymyksiisi nopeasti ja ystävällisesti. Tämä on erityisen tärkeää, jos kohtaat ongelmia puhelinliittymän käytössä.

Puhelinliittymän valitseminen voi olla hankalaa, mutta kun otat huomioon nämä seikat, voit löytää liittymän, joka vastaa tarpeitasi ja sopii budjettiisi. Muista myös vertailla eri operaattoreita ja liittymätyyppejä ennen päätöksen tekemistä.

 

UUTTA!

Nyt myös sähkön kilpailutus kuuluu osana maksuttomaan palveluumme.

Maksatko liikaa nykyisestä puhelinliittymästäsi?

Koska viimeksi olet vertaillut puhelinliittymien ominaisuuksia ja hintoja?

Eikö olisi korkea aika vaihtaa puhelinliittymä uuteen ja edullisempaan?

Vain vertaamalla liittymiä ja vaihtamalla sen edullisempaan, voit säästää selvää rahaa liittymän kuukausimaksuissa. Olemme tehneet puhelinliittymien ja sähköliittymien vertailun nyt helpommaksi kuin koskaan. Vertaa puhelinliittymät ja vaihda halvempaan ja nopeampaa jo tänään. Palvelumme käyttö on täysin maksutonta. Puhelinliittymän vaihtamisesta ei kerry mitään kuluja ja voit säilyttää nykyisen numerosi. Tutustu myös suosittuun sähkön kilpailutus – osioomme ja vaihda edullisempi sähkösopimus. 

Vain vertailemalla ja vaihtamalla voit säästää. Yleensä hinnat nousevat, joten kilpailuttaminen kannattaa. Tee kilpailuttamisesta ja vertailusta itsellesi säännöllistä, niin käyttämäsi palvelujen hinnat pysyvät kurissa. 

 

Puhelinliittymät kannattaa vaihtaa edullisempaan ja nopeampaan

Puhelinliittymät ja nettiliittymät kannattaa kilpailuttaa vähintään muutaman kerran vuodessa. Puhelinliittymien nopeudet muuttuvat koko ajan nopeammiksi, vaikka olisit vuosi sitten valinnut liittymän joka on markkinoiden nopein, löytyy tänään ainakin tusinan verran nopeampia liittymiä. Myös liittymien hinnoissa on suuria eroja, uusia liittymiä tulee koko ajan lisää ja operaattoreiden keskinäinen kilpailu on pakottanut kaikkia laskemaan hintojaan alemmas. Operaattoreilla on lisäksi säännöllisin väliajoin liittymätarjouksia, jotka kannattaa hyödyntää. Liittymätarjoukset voivat olla muun muassa, että uusien asiakkaiden kesken arvotaan iPhone, Samsung tai jokin muu uutuus matkapuhelin. Liittymätarjoukset kuitenkin vaihtelevat ja ovat voimassa vain tietyn ajan, joten parhaat liittymätarjoukset saat nopeasti selville, kun tulet säännöllisesti käymään sivustollamme tai käytät muita liittymävertailuja, kuten Liittymätarjous.fi.

Liittymävertailu on erittäin fiksu teko, sillä siinä säästää selvää rahaa ja saa samalla entistä nopeamman liittymän. On hyvä myös huomioida, että etätöiden lisääntyessä voi olla ajankohtaista vaihtaa puhelinliittymä toisenlaiseen. Aikaisemmin valintasi on voinut pohjautua siihen ajatukseen, että viestittelet vain työkavereille ja ystäville. Viime aikoina etätyöt ovat monessa taloudessa lisääntyneet ja on aika vertailla mistä liittymästä löytyisi nopein ja edullisin data. Vaihtoehtoja on monenlaisia ja valikoimasta löytyy myös huippunopea 5G -liittymä. Liittymävertailu kannattaa tehdä myös silloin, kun etsii liittymää lapselle. Edullisin liittymä ei aina ole paras valinta, koska valintaan vaikuttaa hyvin paljon lapsen puhelimen käyttötottumukset, ikä sekä mielenkiinnon kohteet.

 

Vertaaliittymät.fi palvelumme avulla löydät sopivan liittymän

VertaaLiittymät.fi on jo vuosia tarjonnut liittymävertailupalveluaan. Me tiedämme, mitä asiakkaat tarvitsevat ja siksi sivustollemme palataan aina uudelleen ja uudelleen.

Me tarjoamme kattavan ja täysin puolueettoman liittymävertailun. Valikoimassamme on ne operaattorit, jotka on todettu luotettavaksi, turvallisiksi sekä suomalaisten suosimiksi.

Esittelemme kattavasti Moi liittymät, DNA liittymät, Telia liittymät sekä Elisa liittymät.

Palvelussamme oleva taulukko, jossa on esillä operaattorit päivitetään aina ajan tasalle. Näin ollen näet aina voimassa olevat liittymätarjoukset ja operaattoreiden hinnat.

Vertaa liittymiä kotisohvaltasi käsin oman aikataulusi mukaan. Vertaa liittymiä ominaisuuksien ja hinnan perusteella niin tiedät, millainen liittymä on sinulle, puolisollesi tai lapsellesi paras.

Keskimäärin puhelinliittymän kilpailuttaminen ja vaihtaminen tuo vuositasolla säästöjä jopa satoja euroja.

 

Parhaat liittymätarjoukset sekä selkeä puhelinliittymien vertailu

Liittymävertailutaulukon avulla pystyt vertailemaan hetkessä suurimpien operaattoreiden puhelinliittymät.

Sinun ei tarvitse surffailla sivustolta toiselle, vaan liittyminen hinnat ja tärkeimmät ominaisuudet ovat selkeästi listattuna.

Tällä tavoin liittymien vertaileminen on helppoa ja nopeaa eikä sinun tarvitse kuluttaa aikaasi eri puhelinliittymäoperaattoreiden etsimiseen.

Voit vertailla, mikä on halvin liittymä tai kallein? Voit myös katsoa, mikä liittymistä on suosituin?

Sinulla on myös mahdollisuus rajata liittymät vain yhteen operaattoriin. Jos olet päättänyt vaihtaa esimerkiksi nykyisen liittymäsi toiseen, voit rajata tulokset vain haluamiisi liittymiin. Näin helpotat entisestään vertailuasi ja löydät juuri sen, mitä etsit.

Kaikki liittymävertailutaulukon tiedot päivittyy automaattisesti, joten kun käyt sivustollamme säännöllisesti näet aina ajan tasalla olevat parhaat liittymätarjoukset.

 

Hanki nopea nettiliittymä puhelimeesi

 • Oletko kyllästynyt netin selaamiseen puhelimellasi?
 • Onko netin selaaminen hidasta ja yhteys tökkii?
 • Luuletko, että vika on kenties puhelimessasi?
 • Koska viimeksi olet vaihtanut puhelinliittymääsi?

Nykyään matkapuhelimiin saa TODELLA nopeita nettiliittymiä. Kaikkien operaattoreiden 5G verkot ovat laajentuneet ja toimivat erittäin hyvin lähes joka paikassa. Ero 4G ja 5G verkkojen nopeuksissa on sanoin kuvaamatonta, jos sinulla on vielä vanha 4G liittymä, suosittelen lämpimästi sen vaihtamista uudempaan 5G liittymään. Tämän päivän nopeimmat 5G liittymät maksavat suurin piirtein saman verran kuin vuosi sitten nopeimmat 4G liittymät.

Markkinoilla on myös laaja tarjonta erilaisia matkapuhelimia, jotka ovat yhteensopivia 5G-verkon kanssa. Jos olet ostamassa itsellesi uutta puhelinta, kannattaa ehdottomasti tarkistaa, että se tukee 5G- verkkoa. Nykyään tosin lähes kaikki uudet matkapuhelimet joita valmistetaan tulevat 5G- verkkoa. 

 

Puhelinliittymät rajattomalla puheella

Puhelinliittymät jotka on varustettu rajattomalla puheella, ovat nykyään todella suosittuja. Kun puhelinliittymä on varustettu rajattomalla puheella, ei puheluiden aikana tarvitse koko ajan miettiä tulevan puhelinlaskun loppusummaa, vaan voi aidosti keskittyä käymäänsä keskusteluun. Jos sinä puhut paljon ja maksat erikseen jokaisesta puhutusta minuutista, kannattaa tutustua tämän päivän uusimpiin ja ajankohtaisimpiin puhelinliittymä tarjouksiin, sillä sieltä löytyy melko varmasti edullisempi liittymävaihtoehto myös sinulle.

Varsinkin, kun hankkii lapselle tai nuorelle liittymää kannattaa kiinnittää huomiota, että liittymä on rajattomalla puheajalla. Muuten voi kuukauden lopulla tulla ikävä yllätys, kun lapsen puhelinliittymälasku on korkea. Ellei lapselle halua ottaa rajattomalla puheajalla olevaa liittymää, voi vaihtoehtoisesta rajata lapsen puheajan tiettyyn saldorajaan. Esimerkiksi lapsen saldoraja voi kuukaudessa olla esimerkiksi 20 euroa. Tämän jälkeen puhelimella voi edelleen soittaa hätäpuhelun tai lähettää WhatsApp-viestejä.

 

Puhelinliittymät pieneen käyttöön

Tarvitsetko puhelinliittymän todella vähäiseen käyttöön?

Tähänkin tarpeeseen löytyy varmasti sinulle sopiva liittymätarjous. Puhelinliittymät jotka tähän tarkoitukseen on räätälöity, ovat yleensä todella pienellä kuukausimaksulla. Lähes kaikki vähäiseen käyttöön tarkoitetut puhelinliittymät, on liittymiä joissa puheluista ja tekstiviesteistä maksetaan vain käytön mukaan. Vähäiseen käyttöön tarkoitetut puhelinliittymät ovat myös yleensä ilman nettiä, mutta jotkin operaattorit tarjoavat myös mahdollisuuden netin liittämiseen.

 

Hajosiko puhelimesi?

Joskus käy niin että puhelin tippuu maahan ja sen seurauksena puhelimen näyttö menee rikki, jos siinä ei ole suoja- tai panssarilasia. Tämä on varsin yleistä ainakin lapsiperheissä, joissa joka lapsella on oma puhelin. Näytön rikkouduttua voi puhelimen korjata vakuutuksesta, tai sitten vaihtaa näyttö itse. Netissä toimii useampi työkalukauppa, josta voi ostaa matkapuhelimille ja älykelloille tarkoitetun käsityökalusarjan. Esimerkiksi kellokauppa Petenkello.fi myy työkalusarjoja, jotka sisältävät yleensä kaikki riittävän pienet ruuvinvääntimet, joilla matkapuhelimen tai älykellon voi ruuvata auki. Uuden näytön ja asennusohjeet saat edullisesti monestakin eri verkkokaupasta.

Jos tarvitset vakuudetonta lainaa puhelimen korjaamiseen tai kokonaan uuden puhelimen hankintaan, voit kilpailuttaa tarvitsemasi kokoisen lainan maksutta vertailupalvelussa Vertaalainaa.fi, joka kilpailuttaa lainat puolestasi yli 25 eri pankin kesken.

 

Säästä liittymämaksuissa ja hallitse talouttasi viisaasti

Kun vertaat liittymiä ja löydät itsellesi parhaan vaihtoehdon, voit säästää merkittäviä summia kuukausittain. Säästyneillä varoilla voit suunnitella talouttasi paremmin ja tarvittaessa ottaa avuksi edullisen lainan. Jos tarvitset joustavaa rahoitusta arjen menoihin tai suurempiin hankintoihin, tutustu lainavaihtoehtoihin palvelussa Varmalaina.fi ja löydä itsellesi sopivin ratkaisu. Älä anna taloudellisten huolien kasvaa, vaan ota hallinta käsiisi vertailemalla sekä liittymät että lainat kätevästi verkossa.

 

Miten matkapuhelin puhdistetaan?

Puhelin kannattaa myös muistaa puhdistaa vähintään kerran viikossa. Puhelimen puhdistamiseen on omat niksinä, mutta periaatteessa riittää, kun puhelimen pyyhkii nihkeällä liinalla. Puhdistusliinaan voi lisätä ainetta, joka on tarkoitettu juuri erilaisten kosketusnäyttöjen puhdistamiseen.

Puhelimen puhdistaminen tulisi tehdä käsien pesun jälkeen, jotta omista käsistä ei menisi puhelimeen likaa tai pöpöjä. Jotta puhelin pysyisi puhtaana, sitä ei kannata laskea likaisille pinnoille. Puhelimeen kannattaa hankkia myös suojakuoret, jotka on hyvä ottaa pois matkapuhelimen pudistuksen ajaksi. Suojakuoret on helppo puhdistaa, kun ne ovat irrallaan puhelimesta.

 

Mistä löytyy halvin puhelinliittymä?

Puhelinliittymät ovat hyvin kilpailtuja. Suurimmat operaattorit pyrkivät monin eri tavoin kiinnittämään asiakkaiden huomion. Liittymää tarjotaan edulliseen hintaan, kylkiäisenä luvataan lahjakorttia tai mahdollisuutta osallistua uuden matkapuhelimen arvontaan. Liittymätarjoukset ovat houkuttelevia ja täysin sallittuja. On aina asiakkaan etu, että alalla on kilpailua – tämä pitää liittymien hinnat alhaisella tasolla.

Juuri tästä syystä on vaikea yksiselitteisesti sanoa, mikä on halvin puhelinliittymä. Jos tänään halvimman liittymän tarjoaa Telia, huomenna se voi olla Moi liittymä , Elisa tai DNA. Liittymähinnat vaihtuvat kuukausittain, joten kun etsit halvinta liittymää tee tarkempi liittymävertailu.

Aina halvin ei myöskään ole paras. Halvin liittymä voi tarjota sellaisia ominaisuuksia, jotka hyväksymällä maksaisit liittymästäsi turhaan. Liittymässä ei myöskään ole sellaisia ominaisuuksia, joita sinä tarvitset puhelimeesi.

Yleensä halvin liittymä määräytyy sen mukaan, että liittymässä on juuri ne seikat, mitä liittymääsi kaipaat sekä liittymän hinta on omaisuuksiin sekä muihin operaattoreihin nähden paras valinta.

Halvinta liittymää kannattaa lähteä etsimään silloin, kun omaan liittymään kaipaa päivitystä, uusia ominaisuuksia tai hinta ei miellytä. Hyödynnä liittymätarjoukset sekä erilaiset erikoistarjousjakso, joita on muun muassa joulun alla sekä Black Friday ajankohtana.

 

Puhutaanko teidän taloudessa liikaa puhelimessa?

Tuntuuko joskus siltä, että sinä, puolisosi tai lapsenne puhuu turhan paljon puhelimeen?

Pelottaako sinua edes avata juuri postista tullutta puhelinlaskua?

Lopeta laskujen pelkääminen tähän ja vaihda kallis liittymäsi halvempaan. Näet vanhoista puhelinlaskuista kuukaudessa puhutut minuutit, lähetetyt tekstiviestit ja käytetyn datan määrän. Näiden tietojen avulla löydät sivuiltamme kaikki vastaavaan käyttöön soveltuvat liittymätarjoukset. Vertaa sivustomme tarjouksia nykyisen liittymäsi hintaan ja nopeuteen, jos löydät nopeamman ja edullisemman liittymän, voit vaihtaa vanhan liittymäsi uuteen vaikka heti. Liittymän vaihtaminen ei vie kuin 5 – 10 minuuttia aikaasi. Puhelinsopimuksesta näet tarkemmin milloin uusi liittymäsi on käytössä.

 

Puhelinliittymä henkilölle, jolla on maksuhäiriömerkintä

Maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa voi vaikeuttaa monia elämän perustoimintoja ja asettaa esteitä sellaisille arkisille asioille kuin puhelinliittymän hankinta, lainan saanti, vakuutusten saaminen sekä asunnon vuokraaminen. Tällainen merkintä heijastaa henkilön aiempia taloudellisia vaikeuksia, mikä saa usein palveluntarjoajat suhtautumaan varauksellisesti tällaisen henkilön kykyyn hoitaa taloudellisia sitoumuksiaan.

Teleoperaattorit pitävät luottoriskiä merkittävänä, kun kyseessä on jälkikäteen laskutettava puhelinliittymä. Koska maksut suoritetaan palvelun käytön jälkeen, operaattorit tarkistavat yleensä asiakkaan luottotiedot ennen liittymäsopimuksen tekemistä. Maksuhäiriömerkintä voi johtaa siihen, että liittymähakemus hylätään, sillä operaattorit pyrkivät välttämään maksuvaikeuksien riskiä.

Samoin lainanantajat käyttävät luottotietoja arvioidakseen lainanhakijan maksukykyä. Maksuhäiriömerkintä voi olla suora este lainan saamiselle, sillä se viestittää aikaisemmista maksuongelmista, mikä lisää lainanantajan riskiä merkittävästi. Tämä voi sulkea ovet perinteisiltä rahoitusväyliltä, ja hakijan voi olla vaikea tai jopa mahdoton saada lainaa ilman takaajia tai muita vakuuksia, mainitsee Fiksulaina.fi, joka on erikoistunut vakuudettomien lainojen kilpailuttamiseen.

 

Usein kysyttyä puhelinliittymistä:

 

Miksi puhelinliittymä kannattaa kilpailuttaa?

Operaattoreiden liittymähinnat muuttuvat usein, nyt edullinen liittymä ei välttämättä olekaan halvin kuukauden päästä. Toki liittymää ei kannata vaihtaa jatkuvasti, mutta jos puhelinliittymän vaihtamisesta on kulunut aikaa esimerkiksi jo vuosi, kannattaa puhelinliittymä kilpailuttaa uudelleen. Sinulle voi käydä niin onnekkaasti, että vertailun tuloksena huomaat, että liittymäsi on edelleen hyvin kilpailukykyinen muihin liittymiin verrattaessa, mutta vain vertailemalla liittymät voit tämän varmistaa. Jos kilpailuttamisen kautta huomaat maksavasi nykyisestä liittymästäsi aivan liikaa, voit vaihtaa liittymäsi toiseen edullisempaan. Puhelinliittymän kilpailuttaminen näin ollen on kannattavaa, koska tällä tavoin voit säästää jatkossa kuukausikuluissasi.

 

Vaihtuuko puhelinnumeroni, kun otan uuden liittymän?

Ei vaihdu. Saat pitää nykyisen puhelinnumerosi, vaikka vaihdat liittymäsi toiselle operaattorille. Halutessasi voit vaihtaa puhelinnumeron toiseen. Liittymän vaihdoksen yhteydessä sen on helppoa tehdä.

 

Saako puhelinliittymää ilman nettiä?

Kyllä saa. Kaikki suuret operaattorit tarjoavat myös puhelinliittymää, missä ei ole nettiä. Kyseiset liittymät ovat huomattavasti edullisempia kuin liittymät missä on nettiyhteys. Ellet käytä nettiä, turhaan valitset liittymän mikä sen sisältää.

 

Miten saan salaisen numeron?

Kaikki operaattorit tarjoavat palvelun, jonka kautta asiakas voi salata puhelinnumeronsa. Asettamalla puhelinnumeron salaiseksi se ei löydy numero- ja hakupalveluista. Salainen numero ei myöskään näy vastaanottajan puhelimessa. Numero näkyy kuitenkin viranomaisnumeroihin soitettaessa sekä lähetettäessä teksti – tai multimedia viestejä. Kirjautumalla käytössäsi olevan operaattorin “omille sivuille” löydät tarkemmat ohjeet, miten saat puhelinnumerosi salaiseksi.

 

Miten saada halpa puhelinliittymä?

Halvin liittymä voi maksaa kuukaudessa alle kymmenen euroa. Halpa liittymä löytyy vertailutaulukkomme avulla helposti. Tarkista hinnan lisäksi, että liittymä on sellainen, minkä tarvitset. Halpa puhelinliittymä ei kata kovin paljonkaan eri ominaisuuksia, mutta jos pärjäät suppealla liittymällä saat sen hyvin edullisella hinnalla.

 

Voinko ottaa alaikäiselle lapselleni liittymää?

Kyllä voit. Tilaa lapselle sopiva liittymä vertailemalla eri liittymävaihtoehtoja. Lapselle liittymäksi kannattaa valita rajaton liittymä, koska lapsen voi olla vaikea tarkistaa, milloin puheaika tai datan käyttö on ylitetty. Vaihtoehtoisesti voit ottaa lapselle liittymän saldorajalla. Lapsen liittymän puhelinlasku tulee huoltajan nimellä.

 

Hauskoja T-paitoja joka tilanteeseen

Etsitkö uutta liittymää, mutta haluaisit samalla tuoda hieman huumoria ja persoonallisuutta arkeesi? Meillä on vinkki! Käy tutustumassa hauskoihin T-paitoihin, jotka tuovat hymyn huulille niin sinulle kuin ympärilläsi oleville. Hauskat paidat löydät HauskatPaidat.com verkkokaupasta. Olitpa sitten työpaikalla, lenkillä tai viettämässä rentoa iltaa ystävien kanssa, hauskat T-paidat ovat aina varma valinta. Mikä parasta, ne sopivat loistavasti myös lahjaksi. Muista siis vertailla parhaat liittymät meiltä ja päivittää samalla vaatekaappisi hauskalla T-paidalla!

 

Miten otan uuden liittymän käyttöön?

Valitsemasi matkapuhelinoperaattori toimittaa uuden SIM-kortin sinulle postitse noin 1- 2 arkipäivän aikana tilauksesta. Operaattori ilmoittaa sinulle tekstiviestitse, kun voit vaihtaa puhelimeesi tulleen SIM-kortin. Sinulle lähetetyssä kortissa on eri kokoja (nano, micro sekä mini), valitse näistä puhelimeesi sopivin ja irrota kortti oikeasta kohtaa. Asenna uusi SIM-kortti puhelimeesi, jonka jälkeen puhelinta voi käyttää normaalisti.

 

Mistä puhelinliittymän hinta muodostuu?

Puhelinliittymässä voi olla liittymän avausmaksu, joka maksetaan vain kerran. Tämän lisäksi liittymässä on usein kausiluontoinen perusmaksu. Tämä täytyy maksaa, vaikka liittymää ei käyttäisi kuukauden aikana laisinkaan. Jos puhelimen käyttö on hyvin vähäistä, pystyy maksuissa säästämään, kun valitsee puhelinliittymän, jossa on edullinen perusmaksu tai ei perusmaksua ollenkaan.

Puhelinliittymän hinnassa suurin kuluerä tulee käyttömaksusta. Tämä hinta muodostuu sen mukaan, kuinka paljon lähetät perinteisiä tekstiviestejä tai puhut puhelimessa. Hintaan vaikuttaa myös datan käyttö.

Liittymätarjouksen valitsemisella voi säästää puhelinliittymän hinnassa mukavasti, mutta on tärkeää tarkistaa, mihin asti puhelinliittymätarjous on voimassa. Tarjouksen umpeutumisen jälkeen liittymän kuukausimaksuun voi tulla korotus. Tämän vuoksi suosittelemmekin aina säännöllisin väliajoin vertaamaan omaa liittymää uusiin liittymätarjouksiin. Liittymää vaihtamalla aina tarpeen ja sopimuksen voimassa olon mukaan, pystyy säästämään puhelinliittymän hinnassa.

 

Mitä soitot ulkomaille maksaa?

Nykyään monissa puhelinliittymissä on käytössä EU-Roaming. Tällä tarkoitetaan, että puhelut niin kotimaanpuheluissa kuin ulkomaanpuheluissa on samanhintaiset. Valitsemalla EU-Roaming:lla varustetun liittymän voit huoletta soittaa, käyttää dataa ja viestitellä esimerkiksi EU-alueelle suuntautuvalla ulkomaanmatkallasi. Matkaa varten voit myös ottaa vakuudetonta lainaa, jolla voit kustantaa matkasta aiheutuneita kuluja. Vakuudetonta lainaa voi maksaa takaisin pienemmissä erissä kerrotaan Lainaa.loan palvelusta, joka on lainojen vertailusivusto.

 

Roaming: Mitä se tarkoittaa ja miten se toimii?

Roaming on termi, jota käytetään kuvaamaan matkapuhelimen käyttöä, kun olet poistunut oman matkapuhelinoperaattorisi verkkoalueelta ja siirtynyt toisen operaattorin verkkoon. Tämä mahdollistaa puhelimen käytön ulkomailla, eli voit soittaa puheluita, lähettää tekstiviestejä ja käyttää mobiilidataa, vaikka et olisikaan omassa kotiverkossasi.

Kun matkustat toiseen maahan tai alueelle, joka ei kuulu oman operaattorisi verkkoalueeseen, puhelimesi etsii automaattisesti uuden verkon, joka pystyy tarjoamaan mobiilipalvelut. Tämä verkko on yleensä solminut sopimuksen kotioperaattorisi kanssa, mikä mahdollistaa palvelujen käytön. Roaming-prosessi tapahtuu seuraavasti:

 1. Verkon tunnistus: Kun saavut uuteen maahan, puhelimesi tunnistaa ja rekisteröityy automaattisesti paikalliseen verkkoon, joka on sopinut roaming-yhteistyöstä kotioperaattorisi kanssa.
 2. Palvelujen käyttö: Voit nyt käyttää puhelinta soittamiseen, tekstiviestien lähettämiseen ja datan käyttöön, aivan kuten kotimaassasi, mutta palvelut toimitetaan paikallisen verkon kautta.
 3. Kustannukset: Roaming-palveluiden käytöstä veloitetaan usein eri hinnat kuin kotimaassa. Nämä kustannukset määritellään operaattorisi ja paikallisen verkon välisessä sopimuksessa.

Roaming-maksut ja EU:n sääntely

Roaming-maksut voivat vaihdella suuresti riippuen maasta ja operaattorista. EU:ssa on kuitenkin otettu käyttöön sääntöjä, jotka rajoittavat roaming-maksuja jäsenmaiden välillä. Näiden “Roam Like at Home” -sääntöjen ansiosta voit käyttää puhelintasi missä tahansa EU-maassa ilman lisämaksuja tavallisista kotimaan hinnoista. Tämä tarkoittaa, että voit soittaa puheluita, lähettää viestejä ja käyttää dataa EU:ssa kotimaasi hinnaston mukaan.

Vinkkejä Roamingin käyttöön

Roaming voi olla kallis, erityisesti EU:n ulkopuolella, joten tässä muutama vinkki sen käyttöön:

 • Tarkista hinnat: Ennen matkaa, tarkista operaattoriltasi roaming-hinnat matkakohteessasi.
 • Harkitse datapaketteja: Joillakin operaattoreilla on tarjolla erityisiä roaming-datapaketteja, jotka voivat olla kustannustehokkaampia.
 • Käytä Wi-Fi-yhteyksiä: Hyödynnä ilmaisia Wi-Fi-yhteyksiä aina kun mahdollista vähentääksesi dataroamingin tarvetta.
 • Ota roaming pois käytöstä: Jos et halua käyttää roamingia, voit ottaa dataroamingin pois käytöstä puhelimesi asetuksista.

Roaming mahdollistaa puhelimen käytön maailmanlaajuisesti, mikä tekee matkustamisesta joustavampaa ja yhteydenpidosta helpompaa. On kuitenkin tärkeää olla tietoinen roaming-maksuista ja hallita datan käyttöä matkustaessa, jotta vältyt yllättäviltä kuluilta.

Vertaa Liittymät
Logo